İnternetin ardından önemli bir buluş ve geleceğin dijital dünyası olarak adlandırılan Metaverse, kullanıcıların internet üzerinden ulaşabilecekleri sanal evrenleri ifade ediyor. Bireysel ve kurumsal kullanıcılar için pek çok fırsat ve yenilik sunacak evren, yıllar içerisinde birtakım alanlarda farklı iş kollarının oluşmasına da önayak olacak. 

Müşterilerine 150 yılı geçen mazisiyle hizmet veren Generali Sigorta da bu kavram ile birlikte insan hayatına girecek muhtemel meslekleri ele aldı.

ÖNE ÇIKAN MESLEKLER NELER? 

1) Dijital satış uzmanı: Bireysel kullanıcılar ve markalar için yeni bir pazar yeri fırsatı sunan evrene yönelik gerçekleştirilecek yatırımlar ile birlikte dijital satış uzmanlarına gereksinim duyulacak. Markaların temsilcisi olarak bu evrende görev yapacak dijital satış uzmanları, avatarları yani sanal karakterleriyle beraber bireysel ve kurumsal katılımcılara hizmet sunacak. 

2) Sanal gayrimenkul danışmanı: Bugün trend olan ve kitlelere ulaşan çeşitli Metaverse platformları mevcut. Halihazırdaki Metaverse platformları, bireysel ve kurumsal kullanıcıların sanal ofis, arsa ve ev gibi ihtiyaçlarını karşılamak suretiyle bir emlak ekonomisi meydana getiriyor. Gelecekte bu platformlar üzerinden alım-satım yapacak sanal emlak uzmanları da ortaya çıkacak.

KASTAMONU ENTEGRE'NİN 5 ANA STRATEJİSİNDEN BİRİ DİJİTAL DÖNÜŞÜM KASTAMONU ENTEGRE'NİN 5 ANA STRATEJİSİNDEN BİRİ DİJİTAL DÖNÜŞÜM

3) Blockchain uzmanları: Son yılların önem arz eden dijital gelişmelerinden biri de blokzinciri. Metaverse evreninde yapılan bütün işlemler, blokzinciri teknolojisinin sağladığı olanaklardan yararlanarak gerçekleştiriliyor. İleride blockchain uzmanlarının teknolojik yatırımlar, finansal hizmetler, pazarlama ve e-ticaret konularında sanal evrende kullanıcılara hizmet sunması bekleniyor.

4) Dijital finansal danışmanlar: Metaverse ile birlikte NFT, kripto varlıklar gibi yatırım araçları da değer kazandı. Bilhassa iş dünyası, bu evrende gerçekleştirilecek yatırımların içerdiği risklerin minimize edilmesi için dijital finansal danışmanlara gereksinim duyacak.

5) Siber güvenlik uzmanları: Dijital dönüşümde, dijital dünyada en büyük sorunlardan biri de siber saldırılar. Dijital gelişmelerin gittikçe daha da karmaşık hale gelmesi neticesinde siber güvenlik artık bir zorunluluk haline geldi. Dijital dünyada olduğu gibi Metaverse evreninde de önemi daha da artacak siber güvenlik uzmanları, hem kurumsal hem de bireysel kullanıcıların güvenliğini sağlayacak.