Her yıl Şubat ayında gerçekleştirilen Güvenli İnternet Günü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) binasında Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ve Meta yetkililerinin katılımıyla düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Etkinlik çerçevesinde, çocukların arkadaşları ve aile bireyleriyle eğlenceli ve kontrollü ortamda bağlantı kurmasını isteyen ebeveynlere yönelik platform olan Messenger Kids ve metaverse konusunda öğretici videolar izlettirildi.

MAXION WHEELS'İN DİJİTAL DÖNÜŞÜM STRATEJİLERİNİ AÇIKLADI MAXION WHEELS'İN DİJİTAL DÖNÜŞÜM STRATEJİLERİNİ AÇIKLADI

BTK'nın desteğiyle Meta ve Habitat Derneği ortaklığında ilk defa 2017 senesinde faaliyete geçirilen Kontrol Bende Projesi kapsamında sunulan Dijital Macera kutu oyunu 250 çocuğun katıldığı atölyelerde oynandı.

Geçen yıl dijital versiyonu yayınlanan ve çocukların dijital dünyayı kullanırken güvenli biçimde hareket etmelerini oyunlaştırma yoluyla öğretmeyi amaçlayan Dijital Macera kutu oyunu, çocuklar tarafından yoğun ilgi gördü.

Meta'nın alanında uzman akademisyen, öğretmen, sivil toplum kuruluşu çalışanları ve oyun profesyonellerinden oluşan Danışma Kurulunun görüş ve önerileri doğrultusunda geliştirdiği Dijital Macera oyunu, 8-12 yaş aralığındaki çocukların dijital dünyada nasıl güvenli bir şekilde hareket edebileceklerini oyun içerisinde farklı dinamiklerle öğretmeyi hedefliyor.

Güvenli İnternet Günü'ne katılımlarına ek olarak Meta Instagram için "Ara Ver" özelliğinin kullanıma açıldığını açıkladı. Bu yeni özellik sayesinde insanlar, kendi belirledikleri sürenin sonunda platform içinde ara verme hatırlatması görebilecek. Ara verme hatırlatmasıyla kullanıcılar, Instagram'ı kapatma önerisi ve ara boyunca neler yapabileceklerine dair uzman önerilerine ulaşabilecek. (AA)