Maxion İnci ve Maxion Jantaş Yönetim Kurulu Başkanı ve Maxion Wheels Global Liderler Kurulu Üyesi Mustafa Zaim, "Alüminyum fabrikamızın pilot hattı tamamen yapay zeka ile akıllı fabrika statüsünde çalışıyor." dedi.

Yaklaşık 22 yıl önce başladığı dijitalleşme faaliyetlerine Bosch Grubu iş birliğiyle artırarak sürdüren Maxion İnci Jant Grubu, Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı Daniel Korioth'un da katıldığı bir toplantı ile dijital dönüşüm projesinde sağlanan başarıları, gelinen son durumu ve sürecin devamını ele aldı.

Maxion İnci Jant Grubu’nun ev sahipliğinde Manisa’da düzenlenen toplantıda fikir alışverişinde bulunuldu.

"HEDEF, DİJİTAL DÖNÜŞÜM İLE YENİ OYUN KURMAK"

Toplantıda proje hakkında değerlendirmelerde bulunan Maxion İnci ve Maxion Jantaş Yönetim Kurulu Başkanı ve Maxion Wheels Global Liderler Kurulu Üyesi Zaim, Grup olarak insan odaklı dijitalleşme kültürünün firmaları daha dayanıklı hale getirdiğine inandıklarını, rekabetçiliğin ve maliyetlerin arttığı, sistemlerin yavaş yavaş daha da karmaşıklaştığı günümüzde sürdürülebilirlik için verimli üretimin daha da önemli hale geldiğini belirtti.

Verimli üretimin dijital dönüşüm ile veriye dayalı sistemlerin kurulması ve söz konusu sistemlerin birbiriyle entegrasyonu sayesinde gerçekleştiğini aktaran Zaim, bu yaklaşımla verinin dijital dönüşümün ham maddesi olduğunu dile getirdi.

Dijital dönüşüm ile gerçekleştirilenin bir ekosistem kurmak olduğunun altını çizen Zaim, kurulan ekosistemde iş birlikleri ve yeni iş modellerinin oluşturulmasının önem kazandığını, dönüşüm ile oyunu iyileştirmekten ziyade tamamen oyunun değiştirilmesinin hatta yeni oyun kurulmasının hedeflendiğini ifade etti.

"AKILLI DİJİTAL İŞLETMELERE DÖNÜŞTÜRMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Maxion İnci ve Maxion Jantaş Yönetim Kurulu Başkanı ve Maxion Wheels Global Liderler Kurulu Üyesi Zaim, bu bağlamda Bosch ile yürüttükleri iş birliğinin verimli neticelerini almaya başladıklarını dile getirerek söz konusu çalışmaların yanı sıra görüntü işleme ve yapay zekadan kestirimci bakım ve kalite uygulamalarına, izlenebilirlikten robotik süreç otomasyonuna çeşitli konularda toplam 46 projeyi tamamladıklarını söyledi.

Projelerin neticelenmesiyle birlikte böylece ürüne ait tüm verileri görebildiklerini, analizini yapabildiklerini, hatta üretim hattında ürün akarken verileri önceki ve sonraki istasyonlara aktararak gelecek ile ilgili yönlendirmeler yaparak optimizasyon sağladıklarını bildiren Zaim, "Alüminyum fabrikamızın pilot hattı tamamen yapay zeka ile akıllı fabrika statüsünde çalışıyor. Grup olarak entegrasyon ve saha uygulamaları açısından Türkiye’deki 100 firma arasında ilk beşteyiz. Hedefimiz, 2025'e kadar tüm işletmelerimizi bütün süreçleri kapsayacak şekilde akıllı dijital işletmelere dönüştürmek." dedi.

"PROJEYE ULUSLARARASI BİR EKİP DESTEK VERDİ"

Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı Daniel Korioth ise, firma olarak Türkiye'de bulunup endüstrinin dijitalleşmesine destek vermekten dolayı duydukları mutluluğu paylaştı.

BAMBUM’DAN KÜTAHYA’YA YENİ FABRİKA YATIRIMI BAMBUM’DAN KÜTAHYA’YA YENİ FABRİKA YATIRIMI

Türkiye'den saygın iş ortaklarına verimlilik odaklı dijital dönüşüm proje desteği sunduklarını, bunlardan ilkinin de Maxion İnci Jant Grubu olduğunu söyleyen Korioth, söz konusu ayrıcalığın iş birliğini farklı ve önemli bir noktaya taşıdığını ifade ederek, projenin birbaşka önemli özelliğinin de danışmanlık çalışmalarına Türkiye, Almanya ve Hindistan'dan da uzmanların katılımıyla uluslararası bir ekibin destek vermesi olarak açıkladı.

"HİBRİT BİR YAPIDA ÇALIŞACAK ŞEKİLDE KURGULANDI"

Grubun Manisa’daki üretim tesisi için tamamen şirkete özgü bir dijital yazılım çözümü sunulduğunu ve söz konusu çözümün hibrit bir yapıda bulut ve firma lokal bilişim altyapısında çalışacak bir biçimde kurgulandığı bilgisini veren Korioth, "Bugün geldiğimiz noktada, Bosch yazılım çözümlerinin belirlenen pilot hat üzerinde hayata geçmiş olması bizi son derece mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.

Korioth ayrıca, projenin gelecek aşamasında veri analitiği çözümleriyle şirketin gerek lokalde gerekse globalde rekabetçi yapısını daha da kuvvetlendirerek sürdürülebilir bir gelişim göstereceğine inandıklarını dile getirdi.

Dijitalleşmede edindiği deneyimleri 2016'dan bu yana Türk sanayisiyle paylaşan Bosch, Maxion İnci Jant Grubu ile de 2017'den beri dijital dönüşüm odaklı danışmanlık çalışmaları yürütüyor.