Endüstri 4.0 kavramının güçlendiği son dönemlerde çalışmalarını stratejik olarak bu alana kaydırdıklarını söyleyen ONO Teknoloji Kurucu Ortağı Melih Kocaman, Türkiye’nin asıl ihtiyacı olan dijital dönüşüm çözümlerini ülkemize getirip uygulayan, mühendislik ekibi ile katma değer sağlayan bir firma haline dönüşmek için 3-4 yıl öncesinde start verdiklerini söyledi. Melih Kocaman, dijital fabrika tasarımı ve simülasyonu, offline robot programlama gibi uygulamalarla Endüstri 4.0  dünyasına hizmet ettiklerini açıkladı. 

Maktek Fuarı kapsamında Akım Metal standında bir araya geldiğimiz Melih Bey, günümüzde CNC makinalarının sadece üretilip müşteriye tesliminin yeterli olmadığını vurgulayarak, “Komple çözüm beklentisi içerisindeki müşterilerine Akım Metal, Endüstri 4.0’a uygun, otomatik yükleme boşaltma sistemli, robot sistemli CNC tezgahları geliştiriyor, ancak bu kadar farklı ve komplike teknolojiyi müşteriye daha teklif ederken dahi zorlanıyorlardı. Bu kapsamda üretecekleri çözümü, tamamen dijital ortamda sanal gerçeklik platformu ve istatistiki datalar dahil olacak şekilde bir araya getirip, müşterisine daha yatırım yapmadan projeyi tüm detayları ile sunma imkanı sağladık. Proje ile birlikte makina üreticileri kafalarındaki çözümü müşterisine daha iyi anlatabildiği için teklif aşamasında dahi projenin gerçekleşmesine katkı sağlıyor” dedi. 

Makinaların dijital ikizinin oluşturulmasının teklif aşamasında kalmayıp, simülasyonda yapılan tasarım çalışmasının, gerçek hayattaki makinalar ile haberleştirilerek kurulacak hattın dijital ikizinin de oluşturulması anlamına geldiğini söyleyen Melih Kocaman, “Dijital ikizin içini makinaların ürettiği datalar ile doldurduğumuz taktirde müşteri gerçek verimlilik artışını sağlamış oluyor” dedi.