Schneider Electric, Innovation Summit etkinlik serisinin Türkiye ayağını, gerçekleştirdi. Etkinlikte konuşan Schneider Electric Dünya Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Jean-Pascal Tricoire, her şeyde kullanılan elektrik oranının önümüzdeki 20 yılda iki katına yükseleceğini vurguladı. Şu anda elektriğin sadece yüzde 6’sının yenilenebilir olduğunu söyleyen Tricoire, 20 yıl içerisinde elektriğin yüzde 40’ının yenilenebilir olacağını belirtti.

Schneider Electric Dünya Başkan Yardımcısı Luc Remont ise Türkiye’nin, Schneider için çok önemli bir ülke olduğunu ve Türkiye’deki konumlarının son derece güçlü olduğunu ifade etti. Türkiye’deki üretimin yaklaşık yüzde 60’ını bölgedeki ülkelere ihraç ettiklerini belirten Remont, Türkiye’deki konumlarının stratejik öneme sahip olduğunu aktardı.

İNSANSIZ OPERASYONLAR HAYATIN İÇİNDE

Remont, Türkiye pazarındaki dönüşüm yolcuğunun Schneider’in Endüstri 4.0 ve Elektrik 4.0 değer teklifleriyle uyuştuğunu da sözlerine ekledi.

Şirket olarak gelecekteki dönemi sunduğu fırsatlarla birlikte değerlendirdiklerini ve riskleri maksimum oranda öngörerek onları minimize etmeye çalıştıklarını söyleyen Schneider Electric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Bölge Başkanı Bora Tuncer de yapay zekanın önemini vurguladı.

Tuncer, yapay zeka, makine öğrenmesi ve robotlar yardımıyla insansız yönetilen operasyonların artık hayatın çok daha fazla içerisinde olduğunu ifade etti. (AA)