Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB), KOBİ'lerin dijital dönüşüm yolculuğunda destek verileceğini açıkladı.

İMALAT SEKTÖRÜNDEKİ KOBİLER'E 10 BİN TL'YE KADAR DESTEK VERİLECEK

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, kurumun, imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerin aldığı dijital dönüşüm danışmanlık hizmetini 10 bin TL'ye kadar destek olacağını ifade etti.

"KOSGEB Dijital Dönüşüm Danışmanlığı Desteği" ile ilgili bilgiler veren Kurt, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın, KOBİ'lerin pandemiyle beraber hızla artan dijitalleşme ihtiyaçlarına yönelik önemli bir çalışma başlattığını söyledi.

Kurt, Bu doğrultuda söz konusu seviyede dijital dönüşümün sağlanması adına işletmelerin mevcut durumlarının analizinin yapılacağını, hedeflerine göre dijital dönüşüm ihtiyaçlarının tespit edileceğini ve yol haritalarının hazırlanacağını dile getirdi.

"BELGELENDİRME İÇİN TÜBİTAK TÜSSİDE İLE PROTOKOL İMZALADIK"

Yol haritalarının alanında eğitim almış danışmanlar tarafından hazırlanacağını bildiren Kurt, danışmanların belgelendirilmesi için TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) ile iş birliği protokolü imzaladıklarını kaydetti.

KOSGEB Başkanı, ayrıca KOBİ'lerin de TÜBİTAK TÜSSİDE'nin belgelendirdiği dijital dönüşüm danışmanlarından hizmet alabileceğini belirtti.

ÜÇ ANA GRUPTA EĞİTİM VERİLECEK

TÜBİTAK TÜSSİDE'nin, Boğaziçi Üniversitesi tarafından geliştirilen "D3A Dijital Dönüşüm ve Değerlendirme Aracı"nı Türkiye çapında yaygınlaştırmak amacıyla modelleyerek çalışmalarını tamamladığını ifade eden Hasan Basri Kurt, modelin işletmelere hızla yaygınlaştırılarak yol haritası, ek raporlama ve analiz modüllerinin de eklenmesiyle zengin hale getirildiğini söyledi.

TÜBİTAK TÜSSİDE'nin Dijital Dönüşüm ve Değerlendirme Aracı'nı kullanarak işletmelerin dijital dönüşümüne rehberlik edecek danışmanlarını yetiştirmek için bir eğitim programı hazırladığı bilgisini veren Kurt, "İmalat sanayisinde çalışanlar, yöneticiler, danışmanlar, akademisyenler, sektör uzmanları bu eğitimlere katılabilecek. En az ön lisans derecesine sahip adayların katılacağı eğitimlerde Sanayi 4.0 teknolojileri, D3A Dijital Dönüşüm Değerlendirme Aracı ve kullanımı, danışmanlık becerileri olmak üzere üç ana grupta eğitim verilecek. Eğitim programına başvuruda bulunmak isteyen dijital dönüşüm danışmanı adayları 'ddxhamle.org' adresinden başvurularını yapabilecek." dedi.

AKILLI FABRİKA UYGULAMALARI İLE ENERJİ MALİYETLERİ NASIL DÜŞER? AKILLI FABRİKA UYGULAMALARI İLE ENERJİ MALİYETLERİ NASIL DÜŞER?

İLK ETAPTA 3 BİN İŞLETME HEDEFLENİYOR, SON BAŞVURU TARİHİ 8 MAYIS

Eğitimi başarıyla tamamlayanlara belgelerinin dijital olarak verileceğini söyleyen Kurt, işletmelerin de dijital rozet sahibi danışman ile çalışarak dijital yol haritalarını hazırlatabileceğini dile getirdi. Kurumlarının da dijital rozet sahibi danışmanlardan hizmet alan işletmelere destek olacağına dikkat çeken Kurt, sözlerine şu şekilde devam etti:

"KOSGEB, imalat sektöründe faaliyet gösteren küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin aldığı dijital dönüşüm danışmanlık hizmetini 10 bin liraya kadar destekleyecek. Kurumun, İşletme Geliştirme Destek Programı içinde yer alacak Dijital Dönüşüm Danışmanlığı Desteği’nden KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve aktif durumda olan işletmeler faydalanabilecek. Desteğin devreye alınmasıyla birlikte ilk etapta yaklaşık 3 bin işletmenin dijital olgunluk seviyesinin ölçülerek dijital dönüşüm yol haritalarının belirlenmesi hedefleniyor."

KOSGEB Başkanı Kurt, eğitim programına başvuruların 8 Mayıs 2022 tarihine kadar yapılabileceğini, eğitimlerin de 29 Mayıs 2022 tarihinde başlamasının planlandığını sözlerine ekledi. (AA)