Kordsa,  2020 yılı içerisinde toplam 35 iş sürecini insan müdahalesi olmaksızın tamamen dijital olarak yürüyecek şekilde dönüştürdükten sonra 2021 yılında da 50 iş sürecini daha robotik süreç otomasyonu (RPA) ile dönüştürmeyi hedefliyor.

Makina parkurunu bilhassa son üç yılda dijitalleşme odağında yeniden ele alan firma, 2019 yılında kaliteli ürün ve hizmet anlayışıyla aktif olarak anlık ürün izleme teknolojilerini devreye aldı ve kendi robotik sensör sistemlerini geliştirerek tüm tesislerine entegre etmeye başladı.

"DİJİTALLEŞMEYLE KARAR VERME MEKANİZMALARIMIZI ARTIRIYORUZ"

Tesislerinde ayrıca robotik süreç otomasyonu, görüntü işleme, mobil teknolojiler, makina öğrenmesi gibi birçok yenilikçi teknolojiyi de faaliyete geçiren şirket, bu kapsamdaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Global olarak yaygınlaştırma çalışmalarına devam ettiklerini aktaran Kordsa CEO'su Ali Çalışkan, "2020 yılı içerisinde toplam 35 iş sürecini insan müdahalesi olmaksızın tamamen dijital olarak yürüyecek şekilde dönüştürdük. 2021 yılında ise 50 iş sürecini daha robotik süreç otomasyonu ile dönüştürmeyi hedefliyoruz. Tüm bu dijitalleşme sayesinde veri ile karar verme mekanizmalarımızı arttırıyoruz. Özellikle devreye aldığımız ileri veri analitiği uygulamaları, birçok alanda tahminler yapıp iş birimlerine veri ile hareket etme imkanı sunuyor. Bu da verimliliğe ve sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor." şeklinde konuştu.