Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen “Yarını Kodlayanlar” projesi, yeni dönemde hedefini büyüterek önümüzdeki bir yıl içinde 70 bin çocuğa daha kodlama eğitimi vermeyi planlıyor.   

“Yarını Kodlayanlar” projesinin 2019-2020 sosyal etki raporu ve yeni dönem hedefleri, Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel ve Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır’ın katıldığı online toplantıda kamuoyuyla paylaşıldı. 

Ağustos 2016’dan beri Türkiye çapında 100 binden fazla çocuğa ulaşan, çocuklara dijital dünyanın lisanı kodlamayı öğreterek onları geleceğe hazırlayan Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği, eğitimleriyle son 1 yılda 6,6 milyon TL’lik sosyal değer elde etti ve böylelikle proje için yapılan her 1 TL’lik yatırım 4,4 TL’lik sosyal getiri sağlamış oldu.

“ÇOCUKLARI DİJİTAL GELECEĞE HAZIRLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, konuya ilişkin olarak tüketen değil, üreten bir nesil yetişmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını, bugüne kadar 81 ilde 100 bini aşkın çocuğa kodlama öğrettiklerini ve önümüzdeki yılda 70 bin çocuğa daha kodlama eğitimi vermeyi hedeflediklerini söyledi.

Elde edilen çıktıları paylaşan Süel, Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında çocukları dijital geleceğe hazırlamaya devam edeceklerini vurguladı.

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Habitat Derneği olarak, teknolojinin yalnızca kullanıcısı değil, üreticisi de olan nesiller yetiştirmek için çalıştıklarını kaydeden Türkiye Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise, projenin değerini ölçmek için gerçekleştirdikleri araştırmanın sonuçlarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Projenin en büyük etkisinin çocukların geleceğe yönelik motivasyonlarında yüzde 26’lık artış olduğunun altını çizen Hazır, yarattıkları etkinin sürdürülebilirliği için çalışacaklarını belirtti.

DİJİTALDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK, YAPAY ZEKA EĞİTİMLERİ VERİLECEK

Yeni dönemde pandemi nedeniyle tamamen dijital ortamda gerçekleştirilecek eğitimler kapsamında, 7-10 yaş grubuna Scratch ve Tinkercad, 11-14 yaş grubuna Scratch ve Microbit ve 14-17 yaş grubuna da Yapay Zeka eğitimlerinin verileceği bildirildi.

Yüzde 90’ı üniversite öğrencisi olan gönüllü eğitmenlerin yönetiminde yapılacak eğitimler, en az 4, en fazla 180 saat olacak şekilde düzenlenecek.