Farklı sektörlerde gerçekleştirdiği Nesnelerin İnterneti (IoT) projeleri ile üretimde dijital dönüşüme öncülük eden KoçDigital, Türkiye’nin lider IoT yönetim platformu Platform360’ı bulut üzerinden şirketlerin hizmetine sunuyor.

İLK YATIRIM MALİYETİ OLMADAN ÜRETİMLERİNİ TAŞIYABİLİYORLAR

KoçSistem’in yüzde yüz iştiraki olan KoçDigital, KoçSistem Maximus Bulut altyapısı üzerinden Platform360’ı paylaşımlı olarak kullanıma sunuyor.

İşletmelerin IoT projelerinde gereksinimi olan altyapı, lisans, uygulama ve saklama alanını satın almadan paylaşımlı olarak kullanıma açılmasıyla, büyük şirketler ve OBİ’ler Platform360 Bulut ile ilk yatırım maliyeti olmadan üretimlerini buluta taşıyabiliyorlar. 

 İşletmeler, üretimlerini uçtan uca dijitalleştirip, dilediği yerden izleyip,  tek bir noktadan yöneterek maliyetlerini düşürürken; verimliliklerini artırıyor. Ayrıca firma, söz konusu hizmetini yeni müşterileri için ilk üç ay ücretsiz olarak kullanmalarını sağlıyor.

"SÜREÇLERİ DİJİTALLEŞTİRECEK, ÜRÜN KALİTESİNİ GELİŞTİRECEK"

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan KoçDigital Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Akarca, global ekonominin belirsizlikleri karşısında büyük küçük demeden tüm şirketlerin dijital yapılara dönüşmek adına büyük mücadeleler verdiğini ifade ederek hizmetlerini tüm Türkiye'nin kullanımına sunmaktan ötürü gurur duyduklarını kaydetti.

Akarca, otomotivden enerjiye, dayanıklı tüketimden madenciliğe birçok farklı sektörde başarı öyküsüyle üretim sektöründe kayda değer bir mesafe alan hizmetlerinin bundan böyle bulut üzerinden paylaşımlı servisleriyle işletmelerin nesnelerin interneti projelerinin verimliliklerini artırmaya hazırlandığını dile getirdi.

Akarca, şirketlere dijital can suyu olacak hizmetleri ile işletmelerin üretim süreçlerini dijitalleştirerek izlemek, güvence altına almak ve ürün kalitesini geliştirmek için etkin şekilde kullanabildiklerini ifade etti.

"FİRMALARA GÜVENLİ BİR KALKIŞ PİSTİ SUNUYORUZ"

Bilhassa büyük ölçekli firmaların söz konusu avantajlara çözümleri aracılığıyla daha hızlı ulaşabileceğini söyleyen Akarca, kurumların küresel ölçekte dijital değeri ve rekabetçiliği de platformun sağladığı olanaklarla artış gösterdiğini belirtti.

Platformlarının, işletmelerin mevcut üretim ortamlarını uzaktan yönetebilmek ve üretim hatlarını iyileştirebilmek adına önemli bir açılım sunduğunu aktaran Akarca, büyük, orta ya da küçük işletmelerin süreçlerinin dijitalleştirilmesine hız katabileceklerini dile getirerek sözlerini şu şekilde noktaladı:  

"Nesnelerin interneti bazlı projelerini yönetebilmek için kaynak ve altyapı arayışında olan şirketlere geleceğin dijital rekabet ortamında yükselebilmelerini sağlayan güvenli bir kalkış pisti sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz." diyerek sözlerini noktaladı.