Knowledge Club yazılım temelli network alanında iş ortaklarına ve müşterilerine, ihtiyaçları olan çözümleri ve tüm yenilikleri sağlamak için Network Programlama ve Ansible teknolojilerindeki çalışmalarını arttırarak devam ediyor. Knowledge Club, programlama çözümlerini danışmanlık ve eğitim hizmetleri aracılığıyla Cisco’nun network, güvenlik, çağrı merkezi, servis sağlayıcı ve veri merkezi teknolojilerinde yeni referanslarıyla buluşturmayı sürdürüyor.

                                                                                
Cisco Türkiye için düzenlenen eğitim                                                    

Turkcell için düzenlenen eğitimler                                                  

CİSCO NEXUS’TAN SONRA SIRA CİSCO ASR9K PROGRAMLAMADA

Daha önceden Cisco Application Centric Infrastructure (ACI) altyapısındaki Nexus9000 cihazları üzerinde yer alan Cisco NX-OS işletim sistemi üzerinde yapılan network programlama uygulamalarını Cisco ASR9000 cihazları üzerindeki Cisco IOS-XR işletim sistemi üzerinde de genişleterek devam eden Knowledge Club Turkcell ve Vofadone için ilgili Ansible eğitimlerini düzenliyor. Daha önceden Turkcell ve Vodafone için Cisco ASR9000 eğitimleri düzenleyen Knowledge Club şimdi ise ASR9000 üzerinde programlamanın nasıl yapılacağını pratik lab ortamında müşterilerine öğretiyor.
                                                                 

Vodafone için düzenlenen eğitimler

KNOWLEDGE CLUB YATIRIMLARINA CİSCO DNA-CENTER İLE DEVAM EDİYOR

Daha önceden Cisco FirePower, UCS ve SD-WAN alanlarında yapmış olduğu yatırımlarına Catalyst 9000 ve Cisco DNA Center teknolojilerini de ekleyen Knowledge Club demo lab ortamını her geçen gün daha da büyütüyor. Gerçek cihazlarla pratik olarak yapmakta olduğu teknik eğitimlerine ek olarak müşterileri için kendi ofisindeki demo ortamında POC (Proof of Concept ) test ve danışmanlık hizmetlerini düzenleyen Knowledge Club bu sayede iş ortaklarına en iyi şekilde destek olmayı planlıyor.

AMAÇ; CISCO DNA VE SD-WAN ÇÖZÜMLERİNDE CUSTOM PROGRAMLAMA HİZMETİ

Cisco’nun müşterilerine sunmuş olduğu DNA Center (Cisco Digital Network Architecture ) ve SD-WAN ( Software Defined Wide Area Network) çözümlerine yatırım yapan Knowledge Club’un esas amacı bu teknolojilerde custom programlama hizmetini sunup; iş ortaklarına en verimli ve uygun çözümü üretebilmektir.

GELECEĞİN TEKNOLOJİSİ OLAN SEGMENT ROUTING NEDİR?

Segment Routing (SR), Source routing yapmanın esnek ve ölçeklenebilir bir yoludur. Source bir yol (path) seçer ve bunu paket header'indaki sıralı segmentler listesi olarak kodlar. Segmentler her türlü talimat için tanımlayıcıdır. Her bölüm, düz bir işaretsiz 32 bit tam sayıdan oluşan segment identification (SID) ile tanımlanır.  Segment Routing'te, network artık uygulama başına (per-application) ve akış başına (per-flow) bir durum sağlaması gerekmez. Bunun yerine, pakette verilen yönlendirme talimatlarına uyar. Segment Routing, Intermediate System-to-Intermediate System (IS-IS) ve Open Shortest Path First (OSPF) protokolleri için ayricalik tanımlamalarına dayanır. Segment Routing MPLS (Multiprotocol Lable Switching) veya bir IPv6 data plane ile çalışabilir ve Layer 3 VPN (L3VPN), Virtual Private Wire Service (VPWS), Virtual Private LAN Service (VPWS) ve Ethernet VPN’de dahil olmak üzere çoklu servisler ile bütünleşerek çalışabilir. Segment Routing, Forwarding Plane’ de değişiklik yapılmadan doğrudan Multiprotocol Label Switching (MPLS) mimarisine uygulanabilir. Segment Routing, ağ bant genişliğini geleneksel MPLS Networklerinden daha etkili kullanır ve daha düşük gecikme (latency) sunar. Girilmis olan segment listesi bir etiket yığını olarak kodlanmıştır ve bu yugun icerisinde oncelikli isleme sahiptir. İlgili etiket, yine o ilgili segmentin tamamlanmasından sonra yığından çıkarılır.

KNOWLEDGE CLUB, TÜRKİYE’NİN İLK SEGMENT ROUTING EĞİTİMİNİ TURKCELL İÇİN DÜZENLİYOR 

Knowledge Club, sadece Network Programlama için değil aynı zamanda geleceğin teknolojisi olan Segment Routing için de yatırımlarına devam ediyor.