25 Nisan Bilişimde Kızlar Günü kapsamında Teknolojide Kadın Derneği, lise ve üniversitelerden başarılı kız öğrencileri Türkiye’nin önemli teknoloji şirketlerinin yöneticileriyle bir araya getirerek sektörü tanıttı, bilişim alanında kariyer yapmaları için motivasyon ve destek sözü verdi.

Dernek aracılığıyla, farklı üniversite ve okullardan bir araya gelen ve bilişim ve teknoloji alanlarına ilgi duyan başarılı genç kızlardan oluşan bir öğrenci grubu, Microsoft Türkiye, Google, Uipath ve Vodafone Türkiye ofislerini ziyaret etti. 

Profesyonel alanda rol model aldıkları üst düzey yöneticilerle ve şirket CEO’larıyla bir araya gelen öğrenciler, bilişim ve teknoloji sektörüyle ilgili sorular sorma, sektörü daha iyi anlama, yeni teknolojileri öğrenme ve yöneticilerle tanışma fırsatı yakaladılar. Öğrenciler ayrıca, sektördeki kariyer olanaklarını yakından öğrenme şansına da sahip oldular.

Derneğin Kurucu Başkanı Zehra Öney, etkinlik kapsamında yaptığı açılış konuşmasında, “Wtech olarak önceliğimiz teknolojiyi tüketen kadınlar kadar üreten kadınların da sayısını arttırmak ve bu alandaki çeşitliliği sağlamak. PwC’nin “2050’de Dünya” raporuna göre, Türkiye’nin sahip olduğu potansiyeli ortaya çıkararak sırasıyla 2030 ve 2050 yıllarında dünyanın en büyük ekonomileri sıralamasında 11. ve 12. sıralara yükselebilmesi için, genç kızlarımızın teknoloji ile bağlarını güçlendirmemiz gerekiyor.

Bu nedenle Bilişimde Kızlar Gününü sembol alıyor ve sahipleniyor ve bugünkü etkinliklerimiz ile STEM alanında eğitim gören genç kızlarımızın ihtiyaç duydukları, bu alanda onlara yol gösterecek ve gerekli iş bağlantılarını kurabilecekleri bağlantıları yaratıp sektöre erişimlerini arttırmayı hedefliyoruz.” dedi