Eczacıbaşı-Lincoln Electric Askaynak'ın çalışmalarının temeline teknolojiyi ve inovasyonu aldığını  söyleyen Eczacıbaşı-Lincoln Electric Askaynak Ürün Müdürü Emre Öztürk, "Bu kapsamda sanayinin dijital dönüşümüne daha da ivme kazandıran Endüstri 4.0’ı gelecek vizyonumuzun merkezine koyarak, müşterilerimizin bu doğrultudaki ihtiyaçlarını en doğru şekilde karşılamak için çalışıyoruz. Bu alanda sektörde öncü olmak için Endüstri 4.0 ve Nesnelerin İnterneti gibi konular başta olmak üzere zamanımızın tüm teknolojik gelişmelerini takip ediyor, Ar-Ge ve Ür-Ge süreçlerimizde bu alanda edindiğimiz bilgileri temel alıyoruz. Ürünlerimizi sanayi üretiminin gerektirdiği dijital dönüşüme adapte ediyoruz" dedi. Emre Öztürk, Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirve ve Sergisi'nde sergileyecekleri ürünleri ve odaklanacakları konuları şöyle açıkladı: 

SAVUNMA SANAYİİ HEDEFTE

"Planlı büyümeyi öncelikli şirket politikası haline getiren bir kuruluş olarak önemli firmalarla uzun soluklu iş birlikleri yapıyoruz. Hali hazırda otomotiv/ulaştırma, inşaat/altyapı, enerji, gemi inşa, boru imalat/boru alanlarına kadar uzanan birçok sektörle çalışıyoruz. Bu sektörlerde elde ettiğimiz başarıyı Savunma Sanayii'nde de elde etmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz". 

IOT, VERİ TOPLAMA, PROSES KONTROL KONULARINA ODAKLANACAK

Zirve'de IOT, veri toplama, proses kontrol konularına odaklanacak ve ziyaretçilere Endüstri 4.0 kapsamında geliştirdikleri ürünleri anlatacaklarını açıklayan Emre Öztürk, "Fuar süresince ürünlerimizin kalitesini ve teknolojisini katılımcılar ve ziyaretçilerle buluşturacağız. Bu yılki fuarda global robot uygulama örnekleri olan yükleme-boşaltma, tezgah besleme, spreyleme ve robotik kaynak uygulamalarımızın yanında robotik eğitim konusuna da eğilerek Robotik Eğitim Hücremizi tanıtacağız. Demo gösterilerimizde görüntü işleme gibi proses uzmanlıklarımızı da sunmayı planlamaktayız.  Ayrıca kaynak uygulamalarını Endüstri 4.0'a entegre eden çözümlerimiz Checkpoint ve Arc Tracker’ı da sunma fırsatı yakalayacağız. Ziyaretçilerimize kaynak eğitim sistemlerimiz olan VRTEX kaynak simülatörlerimizi deneme imkanı sunacağız" dedi.