Türkiye’nin ilk dizel motor üreticisi olan Tümosan, makina parkurunda verimliliğinin yanı sıra operatör takibini sağlamak amacıyla Tezmaksan tarafından geliştirilen Kapasitematik yazılımını tercih ediyor.

Dizel motor ve traktör, zirai ekipman, dizel ve elektrikli forklift üretimi ile pazarlama ve satış hizmetleri veren firma, üretime hız kazandıran CNC Makine Analiz Platformu sayesinde insan kaynaklı sayım hatalarının önüne geçiyor.

"STOKLARIN ANLIK TAKİBİNİ SAĞLAYABİLİYORUZ"

Söz konusu iş birliğiyle ilgili görüşlerini paylaşan Tümosan Bilgi Teknolojileri Şefi Servet Özmen, Türkiye makina sanayinin önde gelen markalarından olan Tezmaksan ile çalışmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Yazılımın yeni devreye almayı planladıkları parçaları için tezgahlarındaki reel kapasite müsaitlik oranını görebilmeye ve operatör yönetimine olanak tanıdığını belirten Özmen, "Üretim miktarlarını Kapasitematik üzerinden alarak, insan kaynaklı sayım hatalarının önüne geçiyoruz. Böylece stokları anlık olarak doğru takip ediyoruz." diye konuştu.

"DARBOĞAZLARI HIZLA TESPİT EDEREK AKSİYON ALIYORUZ"

Yaşadıkları planlı ve plansız duruşların kayıtlarını önceden manuel olarak tuttuklarını ifade eden Özmen, artık söz konusu duruşların ayrıntılarını Kapasitematik üzerinden tuttuklarını ve diledikleri zaman da rapor ya da grafik olarak inceleyebildiklerini söyledi.

Özmen, bu sayede darboğazın nerede olduğunu daha kısa sürede belirleyerek hemen aksiyon alabildiklerini dile getirerek "Diğer yandan yazılım ile fabrika içerisinde günlük olarak yapılan üretim formu doldurma işlemlerini ortadan kaldırdık. Bu işe ayrılan zamanı fiili olarak üretime aktarıp verimliliği arttırıyoruz." ifadelerini kullandı.

ENDÜSTRİ 4.0 ENERJİ SEKTÖRÜNÜ NASIL DEĞİŞTİRİYOR? ENDÜSTRİ 4.0 ENERJİ SEKTÖRÜNÜ NASIL DEĞİŞTİRİYOR?

"VERİNİN DOĞRU KULLANILMASINA ÖNEM VERENLERE ÖNERİRİZ"

Tümosan Bilgi Teknolojileri Şefi Özmen, söz konusu CNC Makine Analiz Platformunun kullanıcı dostu bir arayüzünün bulunması dolayısıyla da fabrika içinde görsel kontrolü sağlamada kolaylık sağladığını ifade ederek Tezmaksan ile proaktif bir şekilde çalıştıklarını ve iş birliklerini büyütmeyi düşündüklerini aktardı.

Özmen, "Bu sene ve önümüzdeki sene gerçekleştireceğimiz CNC yatırımlarımız ile makina parkurumuzu büyütüyoruz. Böylece iş birliğimiz de artarak devam edecek. Bu noktada Endüstri 4.0’a ve verinin doğru kullanılmasına önem veren firmalar için Tezmaksan’ın Kapasitematik uygulamasını önemle tavsiye ederiz." diyerek sözlerini noktaladı.