Gıda sektörü üreticilerinden Şölen, Japan Institute of Plant Maintenance (JIPM) tarafından Toplam Üretken Bakım alanında ‘Mükemmellik Ödülü’nün sahibi oldu.

2014'TEN BERİ TPM İLE VERİMİNİ ARTIRIYOR

İşletmelerde tüm süreçlerde kayıpları azaltarak verimliliğin maksimuma ulaştırılması felsefesi üzerine kurulmuş bir yönetim modeli olan Toplam Üretken Bakım (Total Productive Maintenance/TPM) alanında ödüle layık görülen şirket, İstanbul'daki fabrikasında 2014'ten beri hata oranını sıfıra düşürmeyi hedefi doğrultusunda TPM ile verimini artırıyor.

Firma, günlük üretim faaliyetlerinde çalışanların tamamının katılımına ihtiyaç duyan söz konusu yaklaşım ile arıza ve hata oranları, müşteri şikayetleri, işçilik ve bakım maliyetleri ile iş kazalarını azaltarak kusursuz bir sistem kurmayı hedefliyor.

Organizasyondaki bütün çalışanları, departmanları ve fonksiyonu içeren sistem sayesinde üretimde kullandığı makinaları daha yakından tanıyarak, onları en yüksek kapasitede kullanmanın yollarını tecrübe ediyor.

SÜREÇLERİN ENTEGRE YÖNETİMİNİ SAĞLIYOR

Endüstri 4.0'ın gerekleriyle donatılmış fabrikasında ileri teknolojisi, akıllı deposu, yapay zekaya uygun hatları ve yoğun robot kullanımı ile dünyada önde gelen tesislerinden biri konumunda bulunuyor.

Son olarak 2020 yılı itibarıyla ERP sisteminin son versiyonu SAP HANA'ya geçiş yapan marka, tüm sistemlerin birbirleriyle online iletişimde olmaları sebebiyle talep planlamadan tahsilata kadar olan süreçlerini entegre yönetiyor.