Yeni dönem ekonomik konjonktürde şirketlerin tasarruf ederek karlılığını koruması ve artırması gerektiğini belirten CPM Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Recep Palamut; “ERP kullanan şirketlerin yöneticileri dövizdeki artış ile birlikte artan ithal girdi maliyetlerine anında alternatif üretiyor. Şirketler bu sayede yerli ve düşük maliyetli ürünlere hızla geçerek toplam maliyetlerini düşürüyor.” dedi. ERP yazılımının aynı zamanda şirketlerin en büyük gider kalemlerinden olan nakliye ve yakıtta da tasarruf sağladığını aktaran Recep Palamut sözlerine şu şekilde devam etti: “ERP yazılımları, maliyet tasarrufundan verimlilik artışına, müşteri memnuniyetinden daha fazla üretken olmaya olanak sağlıyor. Ayrıca ERP birçok süreci insan hatasından da arındırıyor. Örnek vermek gerekirse CPM ERP’nin çözümlerini kullanan müşterilerimiz nakliye maliyetlerinden de tasarruf ediyor. Ürünün hangi depoda olduğunu gören yöneticiler, ERP yazılımları sayesinde ürünün teslimatının yapılacağı en yakın depoyu buluyor ve doğru güzergah planlaması yapabiliyor. Böylece hem ürünü tüketici ile hızlıca buluşturuyor hem de yakıttan, sevkiyat yapan araçlardan ve zamandan tasarruf edebiliyor.”  

“REKABET HIZLA BAŞLIYOR”

E-ticarette rekabetin ERP ile sağlandığını vurgulayan Palamut; “E-ticaret alanında rekabet hızla artıyor. Her geçen gün yeni bir şirket bu sektörde pozisyon alıyor. Artık tüketiciler ürünün niteliğinin yanı sıra hızlıca eline ulaşmasını da bekliyor. Hız çağında yaşadığımız bugünlerde e-ticaret alanında yatırım yapan yeni girişimciler ERP yazılımları sayesinde holding bünyesi altındaki e-ticaret siteleri ile rekabet edebilir duruma geliyor.” şeklinde konuştu.  Öte yandan günlük tüketim sektöründe faaliyet gösteren şirketler için elektrik tasarrufunun büyük bir artı değer kattığını ifade eden Palamut; “Değişen yaşam tarzı ile ofislerde ve evlerde günlük tüketim hızla artıyor. Bu artış ile günlük tüketim sektöründe olan şirketler uzun süre stoklarında ürün bekletmek yerine ERP ile stok kontrolü yapıp ürünleri ihtiyaç anında müşterileriyle buluşturuyor böylece kusursuz takip ile tasarruf sağlanıyor.” dedi.

"PATRONLAR ERP’YE ÇOK DAHA FAZLA İHTİYAÇ DUYACAK"

International Data Corporation’ın (IDC) verilerine göre kurumsal uygulama yazılımları pazarının 2022 yılında 405 milyon dolarlık bir değere ulaşacağını söyleyen Recep Palamut; “2018 yılında gerek devletimizin teşvikleri gerek yöneticilerin ERP yazılımlarını daha net kavramasıyla birlikte pazarda ılımlı bir iyileşme oldu. Bu farkındalık ile birlikte 2019 yılında büyük bir artış bekleniyor. C-level düzeyindeki yöneticiler ve patronlar, organizasyonel verimliliklerini artırmak için ERP’ye daha fazla ihtiyaç duyacaklar.” dedi.

Yeni nesil karlılığın en önemli adımı olan ERP’nin hala birçok yönetici tarafından net anlaşılamadığını belirten Palamut; “ERP olmadan efektif bir şekilde şirket yönetmek mümkün değil. Fakat şirket verimliliğinde ve büyümesinde bu kadar önemli bir rol oynayan ERP, yöneticilerin aklına; müşterileri sorduğunda, yabancı ortaklık söz konusu olduğunda ya da ikinci nesle devredecekleri zaman geliyor. Biz CPM ERP olarak bu farkındalığı artırmak ve Türkiye’de yüzde 20 dolaylarında olan ERP kullanımını 2020 yılında yüzde 30’a çıkartmak hedefindeyiz.” dedi.