Wipelot Yönetici Ortağı Onur Yılmaz, "İşletmelerde görünmeyen konuları görünür hale getiren Wipelot, enerji tasarrufu, kalite, hız, verimlilik ve ciro artışına katkı sağlıyor’’ dedi.

"ÖNCÜ KURUMLAR TARAFINDAN TERCİH EDİLİYORUZ"

Firma, Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Kulübü'nün düzenlediği ‘’Dijital Z’’ etkinliğinde sponsor olarak yer alırken, pandemi nedeniyle online olarak gerçekleştirilen etkinlikte Wipelot Yönetici Ortağı Onur Yılmaz “Endüstriyel IoT ve Lokasyon Takip Teknolojileri” başlıklı bir sunum yaptı.

Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT- Industrial Internet of Things), yapay zekâ (AI-Artificial Intelligence) ve gerçek zamanlı izleme teknolojilerinin geleceği konusunda öğrencileri bilgilendiren Yılmaz, şirketlerinin faaliyet gösterdiği alanlar ve sunduğu hizmetlerden bahsetti.

Dünyanın pek çok ülkesinde ve Türkiye’de sektöründe öncü kurumlar tarafından tercih edildiklerini kaydeden Yılmaz, görünmeyeni görünür hale getirdikleri teknolojileri ve endüstride işletmelerin en çok önem verdiği verimlilik hakkında şöyle konuştu:

"DEĞERLERİ TAKİP EDİYOR, VERİMLİLİK VE İŞ GÜVENLİĞİ SAĞLIYOR"

"Sahadan alınan gerçek zamanlı verilerden yola çıkarak analizler gerçekleştiren Wipelot; personel, araç, iş makinası, ekipman ve ürünleri, riskli çalışma ortamlarının sıcaklık, nem, gaz, ışık gibi değerlerini anlık olarak takip ederek verimlilik ve iş güvenliği sağlıyor, kaza anlarında ilgili birimlere uyarı sinyali gönderiyor. Personellerin ve motorlu/motorsuz ekipmanların konumlarını anlık olarak takip ederek hangi saatte nerede bulunduğunu, hangi alanda ne kadar vakit geçirdiğini Wipelot yazılımında ısı haritası olarak anlık ve geçmişe dönük olarak çıkarıyor. Özetle; işletmelerde görünmeyen konuları görünür hale getiren Wipelot, bu sayede enerji tasarrufu, kalite, hız, verimlilik ve ciro artışına katkı sağlıyor." 

"TEKNOLOJİ, YENİ İŞ ALANLARINA ZEMİN HAZIRLIYOR"

Yılmaz sunumunda ayrıca, teknolojiyle iç içe yaşayan Z kuşağına yönelik tavsiyelerde bulunarak teknolojinin önemine değindi.

Dünyanın ve bununla bağlantılı olarak yaşam biçimlerinin de değiştiğini, teknolojinin hızlı ilerlemesinin yeni iş alanlarının ortaya çıkmasını sağladığını ifade eden Yılmaz, "Özellikle robotik teknolojilerin ve otomasyonun yaygınlaşmasıyla üretimin niteliği ve verimliliği artarken maliyetler azalıyor. Buna bağlı olarak da yeni iş alanları ve meslekler doğuyor. Önümüzdeki yıllarda da daha çok inovasyon, kritik düşünme ve yaratıcılığın ön planda olacağı meslekler karşımıza çıkacak. Geleceğin karar vericileri olarak bu noktada siz öğrencilere büyük görevler düşüyor. Teknolojiyi üreten ve kullanan kişiler olarak eğitiminize önem vermeniz ve kendinizi bu yönde geliştirmeniz gerekiyor." dedi.

Staj imkanlarıyla öğrencilerin kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklediklerini, stajını başarıyla tamamlayan öğrencilere iş olanakları sunarak istihdama katkıda bulunduklarını dile getiren Yılmaz, "Üniversite etkinliklerinde öğrencilerle bir araya gelmeyi çok önemsiyoruz. Öğrencilerin bulunduğu platformlarda daha fazla yer alarak hem eğitime hem de insan kaynağımıza katkı sağlamayı sürdüreceğiz" diyerek sözlerini noktaladı.