Mitsubishi Electric, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) ev sahipliğinde Girişim Sermayesi Fonları Derneği’nin (GİSED) organizasyonuyla gerçekleştirilen ‘İşimiz Gücümüz Türkiye’ isimli etkinlikte sanayicilerle bir araya geldi.

Etkinliğin ‘Neyi Başarmalıyız?’ isimli panelinde konuşan Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri OEM İş Geliştirme Kıdemli Müdürü Can Tolga Bizel, firmalarının dijital fabrika konsepti e-F@ctory’den Toplum 5.0’a, robot teknolojilerinden yapay zeka ve IoT’ye kadar önemli konulara değindi. 

“DEĞİŞİME AYAK UYDURMAK ŞART!”

Günümüz dünyasında olduğu gibi gelecekte de tüketici ihtiyaçlarına hızlı ve kusursuz cevap verebilen fabrikalara gereksinim olduğunu ifade eden Bizel, Endüstri 4.0, Sanayi 4.0 ya da dijital dönüşüm olarak adlandırılan kavramın özünde ticaret bulunduğunun altını çizdi. 

Bizel, önümüzdeki dönemde söz konusu değişime entegre olabilen sanayicilerin ancak globalde rekabet gücü kazanabileceği ve artacağına inandıklarını ifade etti.

“AMAÇ: İNSANLARIN YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK”

Toplum 5.0’ın bireylerin ve toplumların dijital dönüşüm çağına ve dördüncü sanayi devrimine adapte olması için kılavuzluk ettiğini söyleyen Bizel, dijital dönüşümün işletmelerin vazgeçilmezi olacağını belirterek yapay zeka ve yeni teknolojilerle birlikte iş modellerinin değişmesinin öngörüldüğünü kaydetti.

Yeni dönemde insanlar ve robotlar arasında iş birliğinin, görev paylaşımının olacağını, rutin işleri robotlara devreden insanların daha iyi koşullarda katma değerli işler yapabilme imkanına sahip olacağını ifade eden Bizel, “Her endüstri devrimindeki gibi dijital dönüşüm çağında da bilim ve teknoloji insanların yaşam kalitesini artırmak amacıyla kullanılıyor.” dedi.