Türkiye’de araç ve konut pazarında faizsiz finansman modeli Elbirliği Sistemi ile hizmet veren Eminevim, hizmet kalitesini artırarak müşterilerinin ihtiyaç ve taleplerine daha hızlı yanıt verecek dijital dönüşümün adımlarını hızlandırdı. Dijitalleşmek için 2019 yılında başlatılan büyük dönüşümün ilk adımı, yeni nesil ERP uygulaması SAP S/4HANA ile atıldı. İş yönetimi süreçlerine yeni nesil teknolojileri entegre etmek, finansal süreçlerin yönetimi ve standardizasyonu sağlayarak kaynakların daha verimli şekilde yönetmek amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında şirketin iş süreçleri SAP S/4HANA ile dijitale taşındı. Yapılan geçişle şirket, S/4HANA teknolojisinin sunduğu deneyimlerden ve çözümlerden yararlanarak hizmet kalitesini yenilikçi teknolojilerle artırmayı hedefliyor. Geçiş projesinin tamamlanmasıyla beraber Emin Grup Yönetim Kurulu açıklamalarda bulundu.

İHTİYAÇLARA YENİ NESİL TEKNOLOJİLERLE CEVAP VERECEK

Bilgi teknolojilerinde CobiT’i esas alarak olgunluk seviyelerini önemli oranda artırmayı ve tüm bilgi teknolojileri süreçlerini bu esas doğrultusunda yeniden yapılandırmayı, son iki yıldır çok önem verdikleri ve vermeye devam edecekleri kritik bir odak alanlarının olduğunu belirten Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Süheyla Üstün, bu konuda sağlam adımlarla ilerlediklerini vurguladı. Bununla beraber geleneksel sistemlerin yetersiz kaldığı bu noktada Türkiye’de 128 şube ile hizmet veren bir şirket olarak günün gerekli koşullarını uygulayarak şirketlerini geleceğe hazır ettiklerini söyleyen Üstün, bugün de akıllı işletme olma vizyonları doğrultusunda bir adım daha attıklarını ve başarısı tüm dünyada kabul görmüş ERP uygulaması SAP S/4HANA ile dijital dönüşümü gerçekleştirdiklerini söyledi. Üstün, global bir marka olma yolunda attıkları bu adımla geleceğe hazır hale gelirken yenilikçi ihtiyaçlara daha hızlı karşılık verebileceklerinin altını çizdi.

DÖNÜŞÜME UYUM SAĞLIYOR

SAP S/4HANA teknolojisine geçişin başarıyla gerçekleştiğini belirten Emin Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Musab Üstün, dünyadaki dönüşüme uyum sağlama gerçeğiyle hareket ettiklerine dikkat çekerek daha güçlü olmayı, Türkiye’de ve dünyada rekabetçi güçlerini artırabilmek için dijitalleşmeye önem verdiklerini ösyledi. SAP S/4HANA teknolojileriyle önemli bir adım attıklarını ve dijital yolculuklarında önemli bir aşama kaydettiklerini belirten Üstün, kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlayan, hata oranını en aza düşüren ve pek çok işlemi otomatik hale getiren SAP S/4HANA modelinin sürdürülebilir bir büyüme için katkı sağlayacağına inandıklarının altını çizdi.