Trio Mobil'in  550 kişilik ekibiyle telekomünikasyon sektöründe bölgenin en büyük sistem entegratörlerinden Deltatel ile iş birliği anlaşmasına vardığı bildirildi.

Nesnelerin İnterneti konusunda uzmanlaşan firma ve Deltatel arasında gerçekleştirilen iş birliği kapsamında, Deltatel'in, Balkan ülkelerinin yanı sıra Almanya, Avusturya, İsviçre, ve Romanya başta olmak üzere toplam 17 ülkede Trio Mobil IoT çözümlerinin satış ve pazarlama süreçlerini yürüteceği ifade edildi.

"DİJİTAL TESİS ÇÖZÜMLERİ SUNACAĞIZ"

Trio Mobil'in geliştirdiği yapay zeka destekli IoT çözümleri, Deltatel tarafından söz konusu ülkelere kurulacak operasyon ağı ile her ülke özelinde pazarlama, satış ve satış sonrası hizmet ile sunulacak.

Firma, alanındaki tecrübe ve teknolojisini Avrupa pazarında da iş birliği sayesinde genişletmeyi amaçlıyor.

"MÜŞTERİ DENEYİMİNİ ARTIRACAĞIZ"

Konuya ilişkin görüşlerini paylaşan Trio Mobil Genel Müdürü Nevzat Ataklı, Avrupa pazarında IoT teknolojileri ile geliştirdikleri dijital tesis çözümleri sunacaklarını belirterek, iş birliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Söz konusu iş birliğiyle Avrupa pazarında ilk kez bir Türk şirketinin, bu alanda ve ölçekte bir işbirliğine imza attığına dikkat çeken Ataklı, geliştirdikleri yenilikçi çözümler, teknoloji ve IoT projelerindeki deneyimleri sayesinde Avrupa’da Endüstriyel IoT'yi yeniden tanımlayacaklarını, teknolojiyi ve müşteri deneyimini üst seviyelere çıkarmayı amaçladıklarını dile getirdi.

25 BİNDEN FAZLA ŞİRKETE HİZMET SUNUYOR

Nesnelerin interneti, ileri veri analitiği ve yapay zeka teknolojilerini kullanarak geliştirdiği teknolojiler ile IoT konusundaki bilgi birikimi ve müşteri odaklı bakış açısıyla çözümler üreten firma, aralarında Astra Zeneca, Carrefour, Ford, Philip Morris ve Mercedes gibi uluslararası firmaların bulunduğu 25 binin üzerinde şirkete hizmet sunuyor. (AA)