Mitsubishi Electric, tüm otomasyon bileşenlerini tek platformda birleştirip kontrol ve haberleşme entegrasyonu sağlayan iQ Platformunun yeni oyuncusu iQ-R serisi ile dikkat çekiyor.

Daha fazla verimlilik ve maliyet tasarrufu vadeden yeni proses otomasyonu kontrolörü seri, kalite ve yüksek performans öncelikleri ile tasarlanarak üretiliyor. 

Firma, söz konusu seri ile Endüstri 4.0’ın dijital fabrikalarına hazır platform sunuyor. Yüksek ölçeklenebilirliği bulunan donanım platformunda üst düzey kontrol ve haberleşme entegrasyonu sunuyor.

Böylece iş süreçlerini eşanlı olarak izleyebilen ve eşleyebilen iQ Platform’un yeni serisi, zorlu otomasyon koşullarında bile güçlü işleme performansıyla öne çıkıyor. 

Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Ürün Yönetimi Departman Müdürü Cem Kıbrıslı, iQ-R serisinin tasarım aşamasında ekipman değerinin ve ürün kalitesinin arttırılmasına odaklandıklarını ifade ederek böylelikle kullanıcıların daha gelişmiş ve verimli bir sistemle ve daha düşük maliyetle daha iyi bir performans elde edebileceklerini vurguladı.

iQ-R serisinin PLC sisteminin başlangıcı ve tasarımından programlamaya, devam eden kurulumdan çalıştırma ve bakım işlerine kadar her evrede yüksek fayda sağladığını kaydeden Kıbrıslı, üretim hatları ile ekipmanların geliştirilmesi aşamalarında da yenilikçi bir yükselme yolu sunduklarını söyledi.