Siber güvenlik konusu, günümüzde hemen hemen her sektörden şirketler için önemli bir ihtiyaç. IoT (Nesnelerin İnterneti) ve ICS (Endüstriyel Kontrol Sistemleri) cihazları sağladığı birçok faydanın yanında güvenlik açıklarına da sebep oluyor. 

Geçmişte daha çok IT networklere yapılan siber güvenlik yatırımları, dijitalleşme ve büyük veriye ulaşma çabasıyla birlikte OT ağlarını da şirketlerin kendi networklerinin bir parçası haline getirdi. 

Şirketler, IT güvenliğinin yanı sıra OT (Operasyonel Teknolojiler) networkleri için de özel siber güvenlik çözümlerinden faydalanıyor.

IT VE OT’DE YÖNETİLMEYEN TÜM CİHAZLARDA YÜKSEK GÖRÜNÜRLÜK

Hem IT hem de OT’de yönetilmeyen tüm IoT ve ICS cihazlarında yüksek görünürlük sağlayan CyberX, endüstriyel kontrol sistemlerini siber saldırılardan koruyor.

Operasyonel ağlar üzerinde sürekli izleme ve siber güvenlik açığı yönetimi sunan CyberX, detaylı envanter mimarisi ile tüm ağ içerisindeki cihazların nasıl iletişim kurduklarını ve siber güvenlik risklerini net bir şekilde ortaya koyuyor.
İşletmelerdeki kameralardan kablosuz sensörlere, yazıcılardan akıllı TV’lere ve akıllı bina cihazları gibi milyonlarca yönetilmeyen ve risk barındıran IoT cihazı üzerinde yüksek görünürlük sağlıyor. 

Tüm OT network topolojisini çıkaran CyberX, her türlü risk ve açığı tespit ediyor ve sürekli izlenmesini sağlıyor. Ayrıca şirket IT departmanının SOC sistemleri ile de kolayca entegre olabiliyor.

Bir Microsoft şirketi olan CyberX, Türkiye’de distribütörü IDA Proses ile hizmet veriyor. CyberX hakkında detaylı bilgi almak ve online demo için IDA Proses’e ulaşabilirsiniz: idaas.com.tr