Stratejilerini, “akıllı işletme çözümleri” üzerine kuran İletişim Yazılım’ın Genel Müdürü Selçuk Şen, MES (Manufacturing Execution System) olarak bilinen Üretim Yönetim Yazılımı ürettiklerini aktararak, “Üretim sahasından anlık verilerin toplanması ile işletmelerin temelde fiili maliyetlerini yönetmelerini hedefliyoruz. Verimliliği artırarak işletmelerin maliyetlerini miniminize etmelerine yardımcı oluyoruz. CGI’nın MES Product Survey araştırmalarında da yer alan CoralReef MES ile işletmelerin anlık verilerle yönetilmesini ve maliyetlerini düşürmelerini sağlamak en önemli hedeflerimizden birisi. BPM (Business Process Management) çözümümüz ManageMind ile işletmelerin örgüt kültürünün oluşturmalarını ve bilgisayar ortamında dijitalleşmelerini sağlıyoruz. Bu yazılımımızla kağıt kullanımı minimuma inmekte ve işletmeler tüm süreç aşamalarını ve KPI (Key Performance Indicator)’larını izleyebilmektedir. Böylelikle süreç performansı izlenerek darboğaz noktaları takip edilebilmektedir. Ayrıca ISO standartlarının gerektirdiği tüm dokümante işler yazılımımız ile hızlı ve güvenli şekilde gerçekleştirilebiliyoruz” dedi.  

CoralReef MES ürünü ile makina çizelgeleme, kalite kontrol, üretimden veri toplama (shop floor kontrol), bakım yönetimi, kalıp/takım yönetimi, depo ve sevkiyat yönetimi konuları ağırlıklı olarak dijital anlamda verilerin toplanması ve yönetilmesindeki çözümlerini paylaşacak olan İletişim Yazılım, ziyaretçileri, verimlilik ve izlenebilirliğin nasıl sağlanabileceği, ne tür analizler yapılabileceği, OEE, PPM gibi işletmeler için olmazsa olmaz anahtar performans göstergelerinin nasıl izleneceği hakkında bilgilendirecek. 

Şen, ManageMind ürünü ile süreç yönetimi, doküman yönetimi, varlık yönetimi, proje yönetimi, insan kaynakları yönetimi, performans yönetimi, anket yönetimi gibi süreçlerin dijitalleştirilmesi konusunda paylaşımlar gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.  
    
Şen sözlerinin sonunda, “Fabrikaların planlamadan sevkiyata kadar süreçlerini dijital ve anlık olarak yönetmelerini sağlayan, farklı ERP’lerle entegrasyon imkanı veren, makinelerle haberleşen CoralReef ürünümüz ile başarılı projelerimizi aktarmayı hedefliyoruz. Barkod, karekod, RFID vb. teknolojilerle desteklenen CoralReef ile daha hızlı, anlık, hatasız veri girişleri mümkün olabiliyor. PLC entegrasyonu ile; farklı tip ve modeldeki makinaların üretim adedi, duruş bilgisi, çevrim zamanı gibi temel üretim bilgilerinin yanında sıcaklık, basınç, devir hızı, kaynak sıcaklığı, regraj değeri gibi proses parametreleri de yazılımımızın raporlama ve analiz modülüyle kullanıcılara sunuluyor. İzlenebilirlik ile, işletmelerin geriye doğru analiz yapma ve problemin kaynağını tespit etmeleri mümkün oluyor. OEE analizi ile toplam ekipman verimliliği sistem tarafından raporlanabilmekte ve kayıpların detaylı analizleri sistem üzerinden gerçekleştirilebiliyor” dedi.