MESS, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Dünya Ekonomi Forumu (WEF) iş birliğiyle kurulan Türkiye Dördüncü Sanayi Devrimi Merkezi öncülüğünde, “İnsan Kaynakları için İnsan Merkezli Yapay Zeka” projesi Türkiye’de ilk kez hayata geçiriliyor.

Projede yeni teknolojilere adaptasyon sırasında etik, sorumlu ve insanı merkeze alan bir yaklaşım geliştirilmesinin sağlanması hedefleniyor.

"KÜLTÜREL DÖNÜŞÜME ÖNCÜLÜK EDİYORUZ"

MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, söz konusu proje hakkında değerlendirmelerde bulundu ve kurumların insan odaklı yapay zeka stratejileri oluşturmalarına önayak olmayı  amaçladıklarına vurgu yaptı.

“Kamu ve iş dünyasının bahsi geçen teknolojilere adaptasyonu adına kültürel dönüşüme öncülük ettiklerine dikkat çeken Akkol, yeni nesil teknolojiler için yeni nesil politikaların ve yeni nesil çözümlerin gerekli olduğunu dile getirdi.

Söz konusu teknolojilerin İK süreçlerinde binlerce özgeçmişi taramadan otomatik cevaplamaya kadar zaman tasarrufu sağladığını aktaran Akkol, bu araçlar ile gizli yetenekleri bulmanın, özelleştirilmiş hizmetler ve eğitim sunarak sonuçları iyileştirmenin İK ekiplerine önemli katkılarda bulunacağını, içgüdülerin yerine verilerin kullanılarak kararlar alınmasının çalışanların avantajı olacak neticeler getireceğini savundu.

KAMU, ÖZEL SEKTÖR VE AKADEMİ İŞ BİRLİĞİ YAPTI

Projenin ilk fazında kültürel dönüşümü tetiklemek için yapay zekanın insan merkezli ve etik kullanımının güçlü altyapısının temellerini oluşturacak çalıştay, 40’ın üzerinde kamu, özel sektör ve akademi iş birliğiyle yapıldı.

Çalıştaya Dünya Ekonomik Forumu Proje Lideri ve McGill University Örgütsel Davranış Profesörü Matissa Hollister ve Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Münir Kundakçı konuk konuşmacı olarak katılarak önemli bilgiler paylaştılar. 

ÇIKTILAR GLOBALDE YAYINLANACAK

WEF, İK'nın kısa ve orta vadeli geleceğinde yapay zekanın rolü, İK’da yapay zeka stratejisi, politika ve prosedürlerin geliştirilmesi ve en iyi kullanım senaryolarını şekillendirme gibi önemli konuların ele alındığı çalıştayın çıktılarını küresel ağı üzerinden kamuoyu ile paylaşacak.