İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Dijital Dönüşüm Merkezi’ni ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, merkezin hazır giyim sektöründe moda tasarım, üretim ve planlama çalışmalarında dijital dönüşüme geçiş kapsamında sektöre deneyim, gelişim ve katma değer sunacağını ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği'nin ortaklaşa finanse ettiği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yürüttüğü, "Rekabetçi Sektörler Programı" ile desteklenen merkez ziyaretinde Bakan Varank’a, TİM Başkanı İsmail Gülle ve İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe eşlik etti.

"ÜRÜNLERİNİ DİJİTALLEŞTİREREK E-İHRACATA TAŞIYABİLECEKLER"

Hazır giyimin Türkiye'nin en dinamik sektörlerinden biri olduğunun altını çizen Bakan Varank, sektörün dijital dönüşüm merkezi olan proje ile AB ile beraber bilhassa güçlü oldukları tekstil, konfeksiyon, hazır giyim sektörünün dijital dönüşümüyle ilgili bir merkezi İstanbul'a kazandırdıklarını söyledi.

KASTAMONU ENTEGRE'NİN 5 ANA STRATEJİSİNDEN BİRİ DİJİTAL DÖNÜŞÜM KASTAMONU ENTEGRE'NİN 5 ANA STRATEJİSİNDEN BİRİ DİJİTAL DÖNÜŞÜM

Merkezde geleneksel yöntemlerle imalat gerçekleştiren şirketlerin özellikle de KOBİ'lerin kendilerini dönüştürecek eğitim ve danışmanlık alabileceklerini kaydeden Varank, merkezin olanaklarından faydalanarak ürünlerini dijitalleştirebileceklerini, e-ticaret ve e-ihracat platformlarına taşıyabileceklerini ifade etti.

"MODEL FABRİKALARIN BİR ÖRNEĞİ OLACAK"

Projenin Mart ayı itibarıyla başlayacağını ve firmaların merkezden yararlanma olanağını elde edeceğini dile getiren Varank,"Bildiğiniz gibi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak biz endüstrilerin hem yalın üretime geçişiyle hem de dijital dönüşümüyle ilgili destekler veriyoruz. Halihazırda model fabrika projelerimiz devam ediyor. İşte burası da model fabrikaların bir örneği olacak şekilde işletmelerimizi dijital dönüşüme taşıyacak, onlara danışmanlık hizmeti verecek, eğitim verecek bir merkez olacak." dedi.

"PROJELERLE VE İŞ BİRLİĞİYLE SEKTÖRÜ DÖNÜŞTÜRECEĞİZ"

Varank, merkezdeki güncel teknoloji ürünlerin kendilerini etkilediğini söyleyerek, sözlerine şöyle devam etti: 

"Bildiğiniz gibi tekstil, konfeksiyon hazır giyim sektörleri ülkemizin en önemli sektörleri arasında. Geçen sene 31 milyar dolara yakın ihracat yaptığımız ve dış ticaret fazlası verdiğimiz, milyonlarca vatandaşımıza istihdam sağlayan ve her geçen gün de dünyada etkimizi daha fazla gösterdiğimiz sektörler. Bu manada hem TİM başkanımıza hem Birlik başkanımıza ben çok teşekkür ediyorum. Biz bu şekilde özellikle STK'larla, sektörleri değiştirecek, dönüştürecek, onlara rekabet avantajı sağlayacak projeleri uygulamayı çok önemsiyoruz. İşte buradaki projeyi de AB, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İHKİB ve TİM'le beraber gerçekleştirdik. Böyle projelerle sektörü dönüştüreceğiz. Türkiye'yi üreterek büyüteceğiz ve inşallah önümüzdeki dönemde dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmayı başaracağız." (AA)