ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Genel Müdürü Tamer Yiğit, 2019 yılına yönelik gündemleri hakkında verdiği bilgide, güncelledikleri ünvanları olan 'dijitalizasyon' alanında yatırım yapan şirketlere yönelik çalışmalarının süreceğini, özellikle veri toplama ve veri mühendisliği yapan müşteri grubu için endüstriyel bilgisayar ve SCADA çözümleri sunacaklarını kaydetti. Sektörel olarak otomotiv, su ve enerji projeleri için çalıştıklarını ve 2019’un ilk çeyrek hedefini de şimdiden tamamladıklarını söyleyen Tamer Yiğit, "Bu büyümeyi, en çok veri toplama ve yönetimi projelerini içeren Endüstri 4.0 için altyapı projeleri sayesinde gerçekleştirdik" diyerek önemli açıklamalarda bulundu.

YENİ YILDA SUNACAĞINIZ KATMA DEĞERLİ ÇÖZÜMLER NELERDİR?

Aslında ICC’nin ilk zamanlarında sağladığımız bir yenilik vardı. Giriş seviyesi endüstriyel bilgisayar ürünlerinde Türkiye’de genellikle Atom serisi işlemciler sunulurdu. Bazı rakiplerimiz hala önermeye devam ediyor.

Fakat ICC, 2016’dan bu yana hızlı bir işlemci olan Intel Celeron J1900’ü pazara sunmuş ve oldukça iyi tepkiler almıştır. Şu an IoT ve dijitalizasyon süreci sayesinde, Asus Grup markası olan AAEON ve IBASE ile özellikle endüstriyel IoT gateway ürünlerinin pazara sunulması için çaba sarf edeceğiz. Ayrıca AAEON’un yapay zeka (AI) ürünleri de ağırlık vereceğimiz bir ürün grubu olacak.
Son zamanlarda talep gören bir ürün grubu da DIN rayına montaj yapılabilen ürünler. Hem AAEON hem de IBASE ile bu beklentiyi de karşılayacak ürünlerimiz 2019’da sunulmuş olacak. Yazılım alanında ise Movicon SCADA’nın, Automation Platform Next ailesindeki 'arttırılmış gerçeklik' (AR) uygulamaları ile yeni bir çığır açmasını bekliyoruz.

Ayrıca IBASE ve CTC Union markalı ürünlerimiz, EN50155 ile E-Mark transport sertifikaları ile ulaşım çözümü sağlayıcısı olmuştur. Pazarda ender bulunan EN50155 sertifikası ile ülkemizde imza niteliğindeki projelerde IBASE endüstriyel panel PC ve CTC Union Ethernet switch’ler tercih edilmektedir.

ÜRÜNLERİNİZİN SEÇİM KRİTERLERİNDE NELER ÖNE ÇIKIYOR?

Adımızı aldığımız 'industrial' kelimesi ile özellikle endüstri alanında olduğumuzun altını çiziyoruz. ICC’nin temsilcisi olduğu tüm markalar, sadece endüstriyel ürün üretmektedir. Bu güvenirliği de ürünleri tabi tuttukları testlerin raporlarını müşterilerine sunarak ispatlamaktadır. Endüstriyel nitelikli tüm ürünlerimiz; vibrasyon, nem, yüksek sıcaklık ve özellikle EMC bulunan ortamlarda yüksek dayanıklılık sağlamaktadır. Bunun neticesinde müşterilerimiz tesis ve makinalarında 7/24 duruşsuz üretim sağlamaktadır.