IAS Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Hakan Karabiber, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak’a ziyarette bulunarak gelecek dönem IAS ve DEİK iş birliği, IAS’nin çalışmaları ve global vizyonu ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Görüşmede, Endüstri 4.0 vizyonu çerçevesinde çalışmalarını sürdüren IAS’nin ABD, Almanya, BAE, G. Kore, Hindistan ve İsviçre gibi faaliyette olduğu pazarlardaki çalışmalarını anlatan Karabiber, global arenadaki faaliyetlerini artırmak adına izlenen yol haritasını da paylaştı.

Olpak ise, IAS’nin yurt dışındaki mevcut ve gerçekleştirmeyi planladığı çalışmalarına ilişkin tavsiyelerde bulunurken, gelecek dönemdeki olası iş birlikleri ve ortak yürütülmesi planlanan konular masaya yatırıldı.

Uluslararası iş dünyasında önemli ilişkileri ve güçlü bir ağı bulunan DEİK’in dünyaya yazılım ihracatı gerçekleştiren IAS’yi desteklemekten büyük memnuniyet duyacağını ifade etti.

IAS Yönetim Kurulu Başkanı Karabiber de toplantının ardından yurt dışında atacakları adımlar ile ilgili önemli kararlar aldıklarını açıkladı.

DEİK ziyaretinde Karabiber’e, IAS Genel Müdürü Mazhar Tellibeyoğlu ve IAS Danışmanı Dr. Muhammet Garip de eşlik etti.