HUAWEI, IoT altyapısının sağlanıp ekosistemin kurulmasını öngören sloganıyla yeni IoT stratejisini açıkladı. Genişletilmiş bağlantı, bulut hizmetleri ve yapay zeka aracılığıyla daha güçlü bir sektörel IoT oluşturmayı hedefleyen HUAWEI, endüstrinin dijitalleşmesini sağlamak için önemli adımlar atıyor.

IoT altyapısını oluşturmak için temel ihtiyaçların bağlantıları genişletmek, bulut hizmetlerini geliştirmek ve yapay zeka yeteneklerini ilerletmek olarak özetleyen HUAWEI, güvenilir bağlantıyı  sağlamayı, hızlı bulut hizmetleri ve global ulaşılabilirlik için destek sağlamayı hedefliyor. Marka, IoT uygulamalarından para kazanmak için endüstri ortaklarına yönelik yapay zeka yeteneklerini geliştirmek amacında. 

5G'YE SORUNSUZ GEÇİŞİ DESTEKLİYOR

HUAWEI NB-IoT, düşük güç tüketimi, geniş kapsama alanı ve büyük kapasitesi ile rakiplerine fark yaratıyor, aynı zamanda 5G'ye sorunsuz geçişi destekliyor. Marka açık bir ekosistem oluşturmak için çip, işletim sistemi, veri iletimi ve IoT platformunu kapsayan uçtan uca güvenlik çözümleri sağlıyor. HUAWEI IoT platformuna bağlanan cihaz sayısı dünya genelinde 200 milyona ulaşırken,  bunların 90 milyonu Çin Telekom'un e-Sörf Bulutu'na bağlı olarak çalışıyor, 1 milyon akıllı şehir altyapı cihazı dünya çapında birbirine bağlanıyor.