Huawei İcra Direktörü ve Mobil Operatörlerden Sorumlu Başkanı Ryan Ding, dijital ekonominin canlanması için "bağlantı yoğunluğu", "bilgi işlem çeşitliliği" ve "karbon azaltma yoğunluğu" faktörlerinin önemli olduğunu, söz konusu temel faktörlerin dijital ekonominin geleceğini şekillendirmek için mobil operatörlere ihtiyaç duydukları itici gücü sağlayacağını söyledi.

AKILLI FABRİKA UYGULAMALARI İLE ENERJİ MALİYETLERİ NASIL DÜŞER? AKILLI FABRİKA UYGULAMALARI İLE ENERJİ MALİYETLERİ NASIL DÜŞER?

"AĞ KAPASİTESİNİ ARTIRACAK, ENERJİ TÜKETİMİNİ AZALTACAK"

Huawei İcra Direktörü ve Mobil Operatörlerden Sorumlu Başkanı Ding, İspanya'nın Barselona şehrindeki 2022 Mobil Dünya Kongresi'nin resmi başlangıcından bir gün önce düzenlenen Huawei Forumu'nda "Geleceği Aydınlatmak" başlıklı bir açılış konuşması gerçekleştirdi.

Ding konuşmasında, operatörlerin, bağlantı yoğunluğunu artırarak 5G kullanıcı tabanını büyütebileceğini ve iş kapsamlarının genişletebileceğini dile getiren Ding, "Bilgi işlem kaynaklarını çeşitlendirerek büyüme amaçlı dijitalleşmeyi artırmak üzere bağlantı teknolojileri ve BT arasında sinerji yaratabilirler. Karbon azaltma konusunda Huawei'nin de sunduğu yeşil bilgi teknolojileri çözümleri, ağ kapasitesini artıracak ve daha çevreci bir kalkınma için BİT başına enerji tüketimini azaltacaktır." dedi.

"700 MİLYONDAN FAZLA 5G KULLANICISINA HİZMET VERİLİYOR"

Ticari 5G dağıtımının iki yıl önce başladığını ve o günden beri 5G ağlarının, kullanıcılarının ve cihaz sayısının hızla arttığını bildiren Ryan Ding, geçen yılın sonuna kadar 200'ün üzerindeki mobil operatörün ticari 5G ağlarını kurmaya devam ettirdiğini ve 700 milyonu aşkın 5G kullanıcısına hizmet sunduğu bilgisini verdi.

Halihazırda kullanımda olan bin 200'ün üzerinde ticari 5G cihazının olduğunu söyleyen Ding, gitgide büyüyen kullanıcı tabanının, mobil operatörlere de ticari anlamda önemli bir kazanç sağladığını ifade etti.

"3 BİNİN ÜZERİNDE 5GTOB SÖZLEŞMESİ İMZALADIK"

Huawei İcra Direktörü ve Mobil Operatörlerden Sorumlu Başkanı Ding, bazı mobil operatörlerin 5G alanındaki başarı hikayelerini aktarırken, AR (artırılmış gerçeklik), VR (sanal gerçeklik) ve yeni video gibi 5G uygulamalarının getirilerini de örneklerle anlattı.

Esnek 5G fiyatlandırma modellerinin hem kullanıcılara hem de operatörlere fayda sağladığını ve 5G kullanıcı tabanındaki büyümeyi artırdığını dile getiren Ding, "Çin'de 5GtoB (Kurumsal 5G Endüstrisi) özel ağları, birden fazla sektörde dengeli bir şekilde dağıtıldı. Huawei, 2021'in sonuna kadar Çinli operatörler ve iş ortaklarıyla 3 binden fazla ticari 5GtoB sözleşmesi imzaladı." dedi.

"TOPLAM SAHİP OLMA MALİYETİNİ YÜZDE 30 AZALTTIK"

Bir kömür madeninin makasları uzaktan kontrol etmek amacıyla kullandığı 5G uygulama örneklerini katılımcılarla paylaşan Ryan Ding, 5G'nin devreye alındığı ocakta madencilerin daha güvenli ve konforlu bir ortamda çalıştıklarını vurguladı.

Endüstriler dijitalleştikçe operasyonların verimliliğini artırmak için bilgi teknolojileri altyapısının yeniden inşa edilmesi gerekeceğini belirten Ding, "Huawei, bilgi teknolojileri, bulut bilişim ve ağ sistemleri arasında sinerji yaratarak operatörlerin dijital ve akıllı iş modelleriyle gelirlerini artırmalarına yardımcı oluyor. Örneğin, Asya Pasifik bölgesindeki bir mobil operatörün kullandığı Huawei OneStorage çözümü, şirketin toplam sahip olma maliyetini yüzde 30 azaltmasına yardımcı oldu." diye konuştu.

"HUAWEİ REHBER YAKLAŞIMI 5 TEMEL UNSURDAN OLUŞUYOR"

Bilgi teknolojileri endüstrisi, diğer endüstrilerin karbon ayak izlerini azaltmalarına yardımcı olmak için yenilikçi çözümler sunuyor. Söz konusu tasarrufun, bilgi teknolojileri endüstrisinin kendi ayak izinden 10 kat daha büyük olduğu tahmin ediliyor.

Ding, Huawei'nin yeşil teknolojiler özelindeki stratejisini "Daha fazla BİT, daha az WATT" olarak açıkladı. Huawei, yeşil baz istasyonları, yeşil ağ sistemleri ve yeşil operasyonlar da dahil olmak üzere tüm çevreci çözümleriyle mobil operatörlerin ağ kapasitelerini artırmalarına ve BİT başına enerji tüketimini azaltmasına yardımcı olmayı amaçlıyor. Firma ayrıca, bilgi teknolojileri endüstrisinin karbon emisyonlarını ölçmek ve operatörlerin yeşil stratejilerini hayat geçirmelerine yardımcı olmak üzere "Ağ Karbon Yoğunluğu" endeksinin önemine de vurgu yaptı.

Ding, mobil operatörlerin başarısı için gerekli 5 temel yeteneği geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlayan "Huawei Rehber (GUIDE)" iş planı kapsamında birlikte çalışma çağrısı yaptı. Hizmet kapasitesini artırmak, verimlilik odaklı yenilikleri hayata geçirmek, kaynaklardan doğru şekilde yararlanmak, rekabette değer yaratmak ve topluma katkıda bulunmak, Huawei'in Rehber yaklaşımının 5 temel unsurunu oluşturuyor. (AA)