Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi'nin, işletmelerin iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarına katkıda bulunmayı amaçlayan yapay zeka tabanlı çözümü WeSight'ta son aşamaya geldiği bildirildi.

GÜVENLİ BİR ÇALIŞMA ORTAMI SUNMAYI AMAÇLIYOR

Firmanın İstanbul Ümraniye'de konumlanan Ar-Ge merkezinde çalışan mühendislerin geliştirdiği WeSight çözümü; üretim tesislerinin yanı sıra şantiyeler ve madenler gibi çalışma alanlarında, çalışan sağlığı ve güvenliği özelindeki aksaklıkların önüne geçmeyi hedefliyor.

Merkezdeki mühendisler farklı alanlara yönelik, yüksek teknoloji odaklı ürünler geliştirmek için çalışıyor. Şirketin söz konusu çözümü, riskli çalışma alanlarında görev yapan personelin, güvenli bir iş ortamında çalışmasını amaçlıyor.

ENDÜSTRİ 4.0 ENERJİ SEKTÖRÜNÜ NASIL DEĞİŞTİRİYOR? ENDÜSTRİ 4.0 ENERJİ SEKTÖRÜNÜ NASIL DEĞİŞTİRİYOR?

MADEN ARAMA ALANLARINDA TEST EDİLİYOR

WeSight, çalışanların koruyucu ekipman kullanımlarını, tehlikeli alanlara erişim ihlallerini ve kazalara neden olabilecek olayları izleyen, bilgisayar görüsü destekli bir teknolojik çözüm olarak öne çıkıyor. Sistem herhangi bir risk veya ihlal tespit ettiğinde, yetkilileri otomatik olarak uyarıda bulunuyor.

Yakın bir zamanda pazara sunulması planlanan ürünün gerçek saha testlerinin, maden arama alanlarında sürdüğü öğrenildi. (AA)