Huawei’nin dünyadaki ikinci en büyük Ar-Ge merkezi olan Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi’nde atama gerçekleşti. Ar-Ge ekip profilini her geçen gün daha da güçlendirmek adına sektörün deneyimli isimlerini bünyesine dahil eden şirket, son olarak Hüseyin Hai’yi yeni Ar-Ge Merkezi Direktörü olarak atadı. Hai, 2005 yılından bu yan Huawei bünyesindeydi.

170 milyon doları aşkın bir yatırımla Çin’den sonraki ikinci en büyük yazılım geliştirme merkezi olan Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi’nin çalışanlarının büyük çoğunluğu Türk mühendislerinden oluşuyor. Merkezde genel itibariyle yapay zeka, nesnelerin interneti (Internet of Things IoT), cloud sistemleri ve güvenli şehir teknolojileri alanında çalışmalar yürütülüyor.

HÜSEYİN HAİ KİMDİR?

Hüseyin Hai, Çin’in Sun Yat-Sen Üniversitesi’nin Bilgisayar Bilimleri Bölümü’nden mezundur. Profesyonel çalışma hayatına Huawei’de Yazılım Mühendisi olarak başlayan Hai’nin ayrıca CQE (Certified Quality Engineer), PMP (Project Management Professional) ve Altı Sigma Yeşil Kuşak Sertifikaları da bulunuyor. 2012’de şirket bünyesinde Kıdemli Proje Müdürü pozisyonunda çalışmalarını devam ettiren Hai, 2018’de ise Huawei Yazılım Süreç ve Ürün Kalite Bölüm Başkanlığı görevine getirildi. Hai son olarak şirketin Türkiye’deki Ar-Ge merkezine Direktör olarak atandı.