Hitachi Vantara’nın Türkiye Genel Müdürü, 30 yıllık profesyonel iş hayatında Koç-Unisys, Digital Equipment, Microsoft Türkiye ve EMC gibi alanında önde gelen marka şirketlerde önemli görevler üstlenen Önder Sönmez oldu. Sönmez’in Hitachi Vantara Türkiye'deki yeni görevinde iş hedeflerinin gerçekleştirilmesi ve pazardaki payının artırılmasında önemli katkılar sunması bekleniyor. 

KARİYER BASAMAKLARI

Koç-Unisys'te finansal sektör müşterilerinden sorumlu olarak 1988 yılında kariyerine başlayan Önder Sönmez, sonrasında sırasıyla Digital Equipment'ın Türkiye ve Kanada ofislerinde ve 1999 yılından itibaren de Microsoft Türkiye’nin büyümesinde önemli katkılar sundu. Genel Müdür olarak görev yaptığı EMC'de beş yılda şirketin üç kat büyümesini sağlayan Sönmez, son olarak, Türkiye ve Azerbaycan'daki Alcatel-Lucent Teletaş Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulunmuştu. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliğinden mezun olan Sönmez'in İstanbul Üniversitesi MBA derecesi bulunuyor. 
Veri odaklı liderler için Hitachi Vantara, inovasyonlar yoluyla önemli sonuçlara ulaşabilmelerini sağlamak adına, verilerinin sunduğu değeri bulup kullanmaları noktasında yardımcı oluyor.