Okyanus Teknoloji CEO’su M. Rifat Ok, 2019 yılının ikinci yarısı ve 2020 için hedef pazarları arasına Güney Afrika ve Afrika kıtasındaki diğer ülkeleri aldıklarını, yanı sıra Kuzey Avrupa ülkelerinde de büyüme hedefleri olduğunu söyledi.

Yıl içerisinde yurt dışı pazarlara açılmak üzere hızla yol aldıklarını ifade eden Ok, bu doğrultuda mevcut ürünlerini teknik anlamda geliştirerek Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirdiklerini ve yurt dışı pazarlara yönelik sertifikasyon süreçlerini tamamlamayacaklarını kaydetti. 

Ok ayrıca, şirket yapılanmalarını güçlendirerek altyapılarını sağlamlaştırdıklarını kaydetti.

Halihazırda dünyanın önde gelen firmalarına gerçek zamanlı izleme teknolojileri sistemleri Wipelot aracılığıyla çözüm sunan bir şirket olduklarının altını çizen Ok, RTLS (konum belirleme), İSG (iş sağlığı ve güvenliği) ve SafeZone (iş makinası-yaya ve iş makinası-iş makinası çarpışma önleme sistemi) alanlarında dünya markası olmak için yoğunlaştıklarını belirtti.

Ok, sözlerini şöyle tamamladı: “İhracatımızın ciromuz içindeki payı yüzde 15 oranında. ABD, Fransa, Suudi Arabistan, Kanada, Hindistan ve Katar başta olmak üzere 25 ülkeye iş ortaklarımızla birlikte ihracat gerçekleştiriyoruz. İhracat oranımızı her yıl ikiye katlama hedefiyle 2 yıl içinde ihracat cirosunun iç pazar cirosunu geçmesini planlıyoruz” dedi.