Londra’daki 9. Küresel Mobil Genişbant Forumu’nda Huawei, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik inovasyonlarını hızlandırmayı hedefleyen GSMA Bulut AR/VR Forumu’nun başlatıldığı açıkladı. 
Program, Huawei ve HTC başta olmak üzere uluslar arası operatörler ve Turkcell and Vodafone gibi Türkiye'de de hizmet veren mobil operatörler tarafından da destekleniyor. Program, 5G bulut tabanlı AR ve VR hizmetlerinin dağıtımını ve yayılımını hızlandırmak için tüm paydaşları iş birliğine teşvik ediyor. Konuyla ilgili yaptığı açıklamada GSMA Teknoloji Direktörü Alex Sinclair, ortak bir yaklaşım ve iş birliği olmazsa daha pazarına en başından parçalanma riski taşıdığın söyleyerek, forumun kurulmasının, bu engelin üstesinden geleceğini ve üretilen çözümleri daha hızlı ölçeklendirmeyi sağlayacağını kaydetti. 

YENİ FORUMUN AMACI NEDİR? 

Yeni forum, hizmet referans mimarisinin geliştirilmesini de içerecek şekilde yeni iş modellerinde uzlaşmayı ve üyeler arasında bilgi paylaşımını da teşvik edecek. Hizmetlerin kolay dağıtımı için basitleştirilmiş arayüzlerin ortaya çıkartılmasına, codec sıkıştırma, bulut ve sanallaştırma teknolojilerindeki grafik işlem birimi gibi araştırmaların teknik geliştirme alanlarına da odaklanılacak. 

"5G'NİN TAM POTANSİYELİNİ ORTAYA ÇIKARACAĞIZ"

GSMA Future Networks Programı yöneticisi Arash Ashouriha, ağ üzerinde ölçeklenebilir bir bilgi işlem gücü kullanımının, bir yandan bulut ekonomisinden yararlanmayı diğer yandan da yaygın müşteri deneyimini sağlayacağını vurguladı. Ashouriha, bulut AR / VR hizmetlerini birçok pazarda hızlı şekilde ölçeklendirmek için ortak arayüzlere imkan veren açık ekosistemler üzerinde çalışmak gerektiğini vurguladı. Böylece 5G'nin tam potansiyelini ortaya çıkaracaklarını kaydetti.