Kobi'ler için Endüstri 4.0 Çözümleri konulu panelde konuşan Akyol, Kobilerin dijital dönüşüme hızlı adaptasyonu ve süreci hızlandırabilmeleri için dönüşümün önem verilmesi gereken 3 ayağının bulunduğunu ifade etti. Akyol dijital dönüşümün 3 ayağını şöyle açıkladı:

"Kobilere ne sunduğumuzdan çok dijital dönüşüm sürecine nereden başlamaları gerektiğiyle ilgili tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Dijital dönüşümün 3 ayağı bulunmaktadır.

Kobiler dijital dönüşüme başlamak için öncelikle bir dijital lider belirlenmeli. Bu lider dijital dönüşüm sürecini çalışanlara, ekip arkadaşlarına aşılamaları ve bu iş için markanın birlikte hareket edeceği doğru iş ortağını seçmeli.

İkinci ayak etki – tepki yasası. Yatırımcı dijital dönüşüm süreci fikri ortaya atıldığında çalışanlar tarafından bir dirençle karşılaşılacaktır ve çalışanlar bir reaksiyon gösterecektir. Dijital lider, çalışanları adapte edecek eğitim, bilgilendirme, sosyo kültürel aktiviteler organize edip eğitimler vermeli.

3. ayakta da dijital dönüşüme katkı sağlamak için eğitim çalışmaları yapılmalı. Danışman firmaları kendi şirketlerine çağırarak bir fizibilite çalışması yapmalılar. Üniversite – sanayi iş birliği için akademik danışmandan destek alınmalı."