Global Bilişim Derneği (BİDER) Başkanı Şenol Vatansever, kamu kurumlarının yıllık teknoloji giderlerinin, 2023 yılı sonuna kadar, en az yüzde 50’sini yerli ve milli teknolojilere ayırması gerektiğini ifade etti.

"MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ VE GELECEK 5.0'I DESTEKLİYORUZ"

BİDER Başkanı Vatansever, 1SIEM’e yaptığı açıklamalarda dijital dönüşümün, siber güvenliğin, yerli ve milli teknolojilerin devletin zirvesinde artık daha fazla gündeme gelmesinden ve bunun kamuoyuna açıklanmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.
 
“Milli Teknoloji Hamlesi”ni ve “Gelecek 5.0”ı desteklediklerini ifade eden Vatansever, yerli siber güvenlik üreticilerinin global markalar haline gelebilmeleri için önerilerini paylaştı. 

Pandemi döneminde dijital dönüşümün her alanda olduğu gibi e-devlet uygulamalarında da etkisini gösterdiğini dile getiren Vatansever, devletle ilgili birçok işlemin artık kamu kurumlarına gitmeden E-Devlet platformu üzerinden yapılabilir hale geldiğini söyledi.

"YERLİ ÜRETİCİLERDEN ALINMASI VE YAYGINLAŞTIRILMASI LAZIM"

Vatansever, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ‘Türkiye'nin siber güvenlik alanında da kendi ürünleri ve firmalarıyla uluslararası düzeyde söz sahibi olmasını sağlayacağız’ demesini ülkemiz ve sektörümüz için çok kıymetli buluyoruz.Halihazırda dünya devi haline gelmiş olan birçok teknoloji firmasının örtülü ya da açık olarak kendi devletleri tarafından desteklendiğini biliyoruz. Türkiye’nin savunma sanayi alanında elde ettiği muazzam başarıyı ve yarattığı global ölçekteki firmaları, diğer alanlarda da gerçekleştirmemesi için hiçbir sebep göremiyoruz." dedi.

Vatansever, yerli siber güvenlik üreticilerinin uluslararası alanda söz sahibi markalar olması adına daha fazla teşvik vermek yerine bütçelerin yerli üreticilerden ürün satın alınması ve yaygınlaştırılması adına kullanılmasının daha etkili olacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Ulusa Sesleniş" konuşmasında belirttiği noktaların tüm kamu kurumlarında eksiksiz olarak uygulanması gerektiğinin altını çizen Vatansever, aksayan kısımlara çözüm önerilerinde bulunmak için BİDER olarak hazır olduklarını sözlerine ekledi.