Akıllı fabrika çözümlerini geleceğin üretim farkındalığı ile sunan İletişim Yazılım, “MES ve BPM Çözümlerimiz ile Dijital Dönüşüm - Akıllı Fabrikalar” etkinliğini düzenleyerek, fabrikalarda üretimden sorumlu tüm disiplinleri bir araya getirecek. 7 Mayıs Salı saat 13:00’te Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün toplantı salonunda ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan etkinlik, Dijitalleşme ve Üretimin Geleceği, MES ile Fabrikalarda Dijitalleşme, Dijital Dönüşüm Süreçlerinde Fikri Haklar ve Fonlama, İskeçeli Çelik Yay firmasının başarı hikayesi de dahil beş farklı oturuma da ev sahipliği yapacak.

Gelişen teknolojiyle beraber ekonomik açıdan gelişmiş olarak kabul edilen ülkeler, fabrikalarındaki üretimlerinde maliyetleri düşürmek ve verimliliklerini artırmak amacıyla akıllı fabrikalara her geçen gün daha fazla yöneliyor. Bu yöneliş içerisinde gelişen teknolojiyi takiben Türkiye’de de büyük atılımlar oluyor. Dolayısıyla Türkiye’de de akıllı fabrikalar kavramı hayata geçmeye başladı. Geleceğin üretim anlayışı ile akıllı fabrika çözümlerini takip edebilmek ve bu teknolojilerden uzak kalmamak için arayışta olan üreticiler bu kapsamda İletişim Yazılım’ın düzenlediği “MES ve BPM Çözümlerimiz ile Dijital Dönüşüm - Akıllı Fabrikalar” etkinliğinde bir araya gelecek. 7 Mayıs Salı günü saat 13:00’te gerçekleşecek olan etkinlik Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün toplantı salonunda olacak. Ücretsiz katılımın yapılabileceği etkinlik beş farklı oturuma da ev sahipliği yapacak.

EN HIZLI GELİŞİM YAZILIM SEKTÖRÜNDE

İletişim Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Hatunoğlu düzenleyecekleri etkinlikte, dünya var olduğundan bu yana devrim olarak nitelendirilen pek çok farklı gelişmenin yaşandığını belirterek, makinaların birbiri ile haberleşebildiği, üretimlerin anlık olarak takip edilebildiği, hızlı ve güvenli veri girişi ile analizlerinin yapılabildiği ve raporlanabildiği fabrikalardan oluşan gelişmenin herhangi bir devrimden de öte bir evrim olduğuna değinecek. Dünya üzerinde yaşayan her canlıyı etkileyen bu evrimin bugüne kadar yaşanan en büyük ve en hızlı değişim olduğunu söyleyen Hatunoğlu, “Bu değişimin baş aktörünün ise yazılım sektörü” olduğunu belirtecek. Endüstri 4.0 ve Akıllı Fabrika Çözümleri hakkında bilgi verecek ve İletişim Yazılım’ın son yıllarda yaşanan bu değişimi yakından takip ettiğini, çağı yakalamak isteyen işletmelere çözüm ortağı olduklarını dile getirecek.

YATIRIMIN GERİ DÖNÜŞÜ 3 - 24 AY ARASINDA

İletişim Yazılım Genel Müdür’ü Selçuk Şen, “MES ile Fabrikalarda Dijitalleşme: CoralReef” sunumunu gerçekleştirecek. MES (Manufacturing Execution Systems – Üretim Yönetim Sistemi) Sistemleri’nin hammaddenin girişinden, başlayarak ürünün teslimine kadar geçen sürede, makine, malzeme ve insan kaynaklarının en verimli şekilde kullanılmasını sağladığını dile getirecek, bu noktada yapılan yatırımların sektör, kapsam ve modüllere göre 3 - 24 ay arasında geri döndüğüne dikkat çekecek.

İSKEÇELİ BAŞARI HİKAYESİ

İletişim Yazılım firmasının çözümü olan “CoralReef Üretim Yönetim ve Denetim Sistemi” ile verimliliklerini arttırmayı başaran İskeçeli firmasının Üretim Müdürü Alper Ocak, proje öncesi durum ve proje sonrası durum hakkında bilgi verecek. “CoralReef sayesinde şu an üretimlerinin her aşamasını anlık olarak izleyebildiklerini ve aksi bir durumda anında müdahale edebildiklerini belirtecek.