Omron Endüstriyel Otomasyon Avrupa, geleceğin fabrikası konseptiyle oluşturduğu sanal fuarında robot, yapay zeka, görsel denetim gibi teknolojilerini ziyaretçilerine sunuyor.

Ziyaretçilerin 360 derece sanal tura katıldığı fuarda, esneklik, verimlilik ve üretkenlik artışı için farklı inovasyonların uyarlandığı "geleceğin fabrikası" konseptiyle ilgili rehber bilgiler yer alıyor.

ÜRETİM SEKTÖRÜNÜ CANLANDIRMAYI HEDEFLİYOR

Firmanın  "innovative-Automation" konseptine dayanan teknolojiler sunulurken, söz konusu konsept; akıllı, entegre ve interaktif çözümlerden yararlanıp makinalar ve insanlar arasında iş birliğini ve iletişimi artırarak üretim sektörünü canlandırmayı hedefliyor.

Sanal fuardaki gösterimler, üretim ile ilgili inovasyonların, kolaboratif üretimde uygulamalı kullanıma sunulduğu takdirde, insanların ve makinaların uyumuyla nasıl birlikte çalışabileceğini gözler önüne seriyor.

Fuarda sergilenen inovasyonlar, gerek fabrika çalışanlarının gerekse son kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırabiliyor ve daha iyi bir toplum oluşturulmasına katkı sağlıyor.

FORPHEUS'TAN FABRİKA ÜRETİM ORTAMINA 

Sanal tur kapsamında, ziyaretçilerin firmanın masa tenisi eğitmen robotu FORPHEUS ile tanışma imkanı da bulunuyor.

Görsel denetim, kontrol, robot fonksiyonları ve yapay zeka teknolojilerini sorunsuz şekilde entegre eden robot, makinaların insanlarla olan iş birliğini ve iki tarafından birbirinden bir şeyler öğrenerek tam potansiyellerine ulaşmalarını gösteriyor.

FORPHEUS'ta kullanılan teknolojinin fabrika üretim hattını nasıl dönüştürebileceğinin yer aldığı fuarda, ziyaretçilere, üretimi optimize etme ve hataları minimuma indirme hedefiyle yapay zeka, IoT ve 3B görsel denetim, akıllı algılama ve kontrol ve robot fonksiyonlarıyla bir araya getiren akıllı bir pil üretim hattı da sergileniyor.

Fuarda ayrıca, montaj aşamasındaki karmaşık toplama işlemlerini otomatikleştirmek üzere kullanılan 3B kutudan parça alma uygulaması bin-picking, cobotlar ile güvenli makina bakımı, ürünlerdeki olası kusurların yapay zekayla denetimi ve öğelerin yüksek hassasiyetli hizalanması ve lazer işleme sürelerini yüzde 35'in üzerinde azaltan lazer işleme teknolojisi ziyaretçilere sunuluyor.

"GELECEĞİN FABRİKASINI DENEYİMLEME İMKANI VERİYORUZ"

Sanal fuara ilişkin değerlendirmelerde bulunan OMRON Avrupa Pazarlama Genel Direktörü Fernando Colas, Covid-19 nedeniyle fuarların gerçekleştirilemediği zor sürece rağmen güncel teknolojilerini sanal bir fuarla müşterilerine sunmayı amaçladıklarını ifade etti.

Colas, ziyaretçilerine geleceğin fabrikasını bulundukları yerden, dijitalden deneyimleme imkanı sunarak, Omron'un verimli üretimin geleceğini iyileştirme ve tanıtma konusundaki taahhüdünü ortaya koyduklarını söyledi.