Kauçuk sektöründe faaliyet gösteren Gates’in Türkiye’de 5 lokasyonda, toplam 800’ün üzerinde çalışanı bulunuyor. Gates İzmir Fabrika Müdürü Serdar Soyöz, İzmir fabrikalarında Doruk Otomasyon ile çalışmaya başladıktan sonra üretimde verimliliklerini artırdıklarını ve üst üste en verimli fabrika ödülünü kazandıklarını dile getirdi.

Doruk Otomasyon ile olan iş birliğiniz kaç yıldır devam ediyor? Hangi proje/projeler için bir araya geldiniz?

Doruk Otomasyon ile 2015 yılından beri İzmir’deki fabrikamızda birlikte çalışıyoruz. Aslında bizim temel amacımız, üretimde verimliliği artırmak ve fabrika sonuçlarını iyileştirmekti. Beklentimiz, bize veri sağlayacak bir araca ve nereye odaklanmamız gerektiğini gösterecek bir rehbere ihtiyacımız vardı. Doruk Otomasyon ve bize sunduğu çözümler bunu karşılıyordu. Önce verileri topladık ardından verileri analiz edip, doğru aksiyonları alarak sonuca ulaştık. Bizim için verimli ve beklentimizi karşılayan bir süreç oldu.

Son dönem birlikte gerçekleştirdiğiniz projeyi anlatır mısınız?

2018 yılı içinde kalite modülünü devreye aldık. Bu modül, üretimde yapmamız gereken rutin kontroller konusunda hem bizi ikaz ediyor hem kontrollerin sonuçları ile ilgili aksi bir durum varsa, onu bildiriyor hem de istatistiksel olarak bir prosesin kararlı gidip gitmediği ile ilgili bilgi veriyor.

Doruk Otomasyon ile yaptığınız iş birliği sonrasında ne gibi kazanımlarınız oldu?

Gates’in globalde her bölgede yıllık olarak en verimli fabrikayı ödüllendirdiği bir ödüllendirme sistemi var. Kendi bölgesinde en iyi operasyonel performansı gösteren fabrikaya bir otomobil hediye ediliyor. Gates Türkiye olarak, yer aldığımız EMEA (Avrupa, Ortadoğu, Afrika) Bölgesi’nde son 6 yılda 5 kez ödülün sahibi olduk. Doruk Otomasyon ile iş birliğimiz başladıktan sonra ödülü hep kazandık. Fabrikamızda yaptığımız çekiliş ile otomobili çalışanlarımızdan bir kişiye veriyoruz. Şuan için bölgemizde en iyi performans gösteren fabrika, İzmir’deki fabrikamız. Bunun sürdürülebilir olmasını amaçlıyoruz. Bundan sonraki adımımız, işi genişletip diğer lokasyonlarımızda da benzer uygulamaları yaygınlaştırabiliriz.