Festo ve Başakşehir Belediyesi iş birliğiyle Türkiye’de ilk defa “Endüstri 4.0 & Üretim ve İnsan Gelişiminde Verimlilik” etkinliği düzenlendi.

Başakşehir Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Festo Didaktik Türkiye Genel Müdürü Alpay Özkan ve Festo Endüstriyel Akademi Müdürü Hakan Eminçe de katıldı.

ENDÜSTRİ 4.0’A VURGU YAPTI

Etkinlikte konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, teknolojik fikri veya prototipi olanları Living Lab’e çağırdı.

Çöp toplama süresini 45 saniyeye düşürdükleri akıllı çöp toplama sistemiyle en iyi şehircilik ödülünü aldıklarını, Türkiye’de ilk kez yaptıkları akıllı bir bina olduğuna dikkat çeken Kartoğlu, Endüstri 4.0’ın önemine vurgu yaptı.

“Living Lab’de geliştirdiğimiz çalışmaların 70’i ticari ürün, 16’sı ise marka oldu” diyen Kartoğlu, katma değeri yüksek ürünler üretmenin önemine değindi.

“ROBOTLAR ÖNEMLİ BİR YER TUTACAK”

Festo Didaktik Türkiye Genel Müdürü Alpay Özkan, Robothespian’la ilgili teknik bilgiler vererek başladığı konuşmasında, Endüstri 4.0’ın teknolojiyi tamamen değiştirdiğini ve robotların gelecekte önemli bir yere sahip olacağının altını çizdi.

Festo Endüstriyel Akademi Müdürü Hakan Eminçe de katılımcılara “Endüstri 4.0 & Üretimde ve İnsan Gelişiminde Verimlilik Eğitimi” sundu.

ROBOTLAR ŞOV YAPTI

Festo’nun 280 kg ağırlığında ve insan boyutlarındaki robotu Robothespian, sesli anons yaparak şarkı söyledi. Göz kırpabilen ve gözlerinden kalp çıkartabilen robot, tüm hünerlerini sergileyerek katılımcılara keyifli anlar yaşattı. 

Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi tarafından geliştirilen Robot Rıfkı ise, sahneye gelerek bir süre misket oynadı ve gangnam style şarkısıyla dans etti.