Sağlık ve kozmetik sektöründe faaliyet gösteren doğrudan satış ve üretim şirketi Farmasi, altyapı dönüşüm projesini hayata geçiriyor.  Farmasi hayata geçirdiği altyapı dönüşüm projesiyle dünyanın en büyük doğrudan satış şirketi olmayı hedefliyor. Bu proje kapsamında S/4HANA Cloud (Bulut) çözümüne geçiş yapacak.  Farmasi, kurumsal uygulamalar ve yazılım için SAP ve iş ortağı Felece ile işbirliği gerçekleştirdi. 

“TEKNOLOJİYİ YOĞUN KULLANIYORUZ”

Farmasi Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ceylan, konuyla ilgili açıklama gerçekleştirdi. Ceylan, “Farmasi markasıyla son 10 yıldır doğrudan satış sektöründe hizmet sağlıyotuz. Teknolojiyi çok yoğun olarak kullanan bir şirketiz. Farmasi’yi her geçen yıl büyüyen bir teknoloji şirketi olarak görüyoruz ve teknolojik yatırımlar yapıyoruz. Felece ve SAP ile uzun süreli olarak anlaşma gerçekleştirdik. Bu anlaşma kapsamında kurumsal altyapımızın güçleneceğine inanıyoruz. Aynı zamanda bu yatırımla Farmasi’de çalışan arkadaşlarımıza değer katacağımıza inanıyorum.” dedi.

“SİSTEMATİK BİR ALTYAPI İNŞA ETMEYİ AMAÇLIYORUZ”

Farmasi Dijital Dönüşüm Müdürü İsmet Çakıroğlu konuyla ilgili değerlendirme yaptı. Çakıroğlu, “Farmasi olarak ilk etapta S/4HANA Cloud çözümünün temel süreçleri arasında yer alan finans, üretim, satış, servis, kaynak ve temin ile tedarik zincirini uygulamaya koyacağız. Bu sayede birçok platformda yürüttüğümüz iş süreçlerimizi tek bir platform üzerinde konumlandıracağız. Bu sayede, iş süreçlerimizi sadeleştireceğiz. Ayrıca hızlı büyüme stratejimize paralel olarak daha esnek ve verimli bir yapıya kavuşmuş olacağız. Bu süreçte SAP çözümlerinin yer alacağı en iyi uygulamalar doğrultusunda standartlaşmayı ön planda tutarak, kişiye bağımlı olmayan, sistematik bir altyapıyı inşa etmeyi amaçlıyoruz. Günümüz mobil dünyasının yeniliklerini bize sunan S/4HANA Cloud ve SAP Analytics Cloud ile karar destek mekanizmalarını çok daha hızlı işletip daha hızlı karar ve aksiyon alabileceğiz.” dedi.