Schneider Electric, Eskişehir Dijital Dönüşüm Zirvesi’nde dijital dönüşüme öncülük eden çözümlerini ve başarı örneklerini sektör profesyonelleri ile paylaştı. 

Eskişehir Sanayi Odası öncülüğünde ve Digit4Anatolia’nın desteğiyle organize edilen Eskişehir Dijital Dönüşüm Zirvesi’nde, Schneider Electric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Endüstri İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Esin Gül, katılımcılara dijital dönüşüm yolculuklarında rehberlik edecek bilgiler verdi.

“ECOSTRUXURE İLE REKABET AVANTAJI VE YÜKSEK PERFORMANS”

Dijital Ürün, Süreç, Fabrika-Endüstri 4.0 panelinde konuşan Gül, dijital dönüşümün hayatın her alanını hızla yeniden tasarlanması gerektirdiğini belirterek yeni dijital ekonominin yapı taşlarının bağlanabilirlik, öngörülebilirlik ve sadelik olduğunu ifade etti.

Ürün ve çözümlerini EcoStruxure mimarileri ile Endüstri 4.0 uygulamasının tüm katmanlarını içerecek şekilde geliştirdiklerini kaydeden Gül, sistem bütünlüğü sağlayan platformun operasyonların akıllı, verimli, güvenilir ve karlı olmasına imkan sunduğunu söyledi.

Gül ayrıca, kurumlara rekabet avantajı ve yüksek performans getiren bu teknolojileri sunmaktan ve gelişimde öncü rol üstlenmekten duydukları mutluluğu ifade etti.

YÜZDE 7’LİK KAZANÇ SAĞLIYOR

2020 yılına kadar tesislerinin yüzde 100’ünü dijital olarak dönüştürmeyi hedefleyen firma, otomatik montaj hatlarına sahip Fransa’daki fabrikasında yeni yazılım modülleri ve IIoT ile avantaj sağlıyor.

Fabrikada bakım üretkenliğini artırmak amacıyla artırılmış gerçeklik, öngörücü bakım yapmak için bağlı nesneler ve enerji tasarrufu için entegre bina yönetimi kullanılırken, ayrıca artırılmış gerçeklik bakım aracı ise üretkenlikte yüzde 2 ile yüzde 7 arasında kazanç sağlıyor.