Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği'nde başkanlığa yeniden seçilen Jak Eskinazi, dijitalleşme fırsatlarından faydalanarak ana pazarlardaki konumlarını güçlendirmeyi ve yeni ihracat pazarlarına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

YAPAY ZEKA DESTEKLİ ENDÜSTRİYEL GÖRÜNTÜ İŞLEME ÜNİTELERİ YAPAY ZEKA DESTEKLİ ENDÜSTRİYEL GÖRÜNTÜ İŞLEME ÜNİTELERİ

"2022 HEDEFİMİZ 500 MİLYON DOLAR"

EİB Konferans Salonu'nda yapılan olağan seçimli genel kurul toplantısında mevcut Başkan Jak Eskinazi’nin hazırladığı liste, 45 oyla 2022-2026 dönemi için yeniden seçildi. Güven tazeleyen Eskinazi, gerçekleştirdiği konuşmada 2021 yılında 400 milyon dolar dövizi Türkiye'ye getirdiklerini, 2022 yılı hedeflerinin ise 500 milyon dolar olduğunu belirtti.

Dış satım hedefine ulaşmak amacıyla gelecek dönemde dijitalleşme ve sürdürülebilirlik konularına yoğunlaşacaklarını aktaran Eskinazi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK İÇİN BAKANLIĞA BAŞVURDUK"

"Sürdürülebilirlik konusunda en hızlı dönüşümü ve farkındalığı yaşayan sektörlerden biri durumdayız. 'Tekstil Sektöründe Sürdürülebilir Rekabetin Geliştirilmesi' adında 18 şirketimizin yer aldığı bir URGE projesine start verdik. Sürdürülebilirlik konusunun tabana yayılması kritik ve bu konuda tasarım desteği benzeri bir destek mekanizması için Bakanlığa başvurduk." 

Bu konuda Türkiye'nin kılavuzluk eden ülkelerden biri olmasına imkan sağlayacak desteğin ihracatçıların rekabet gücüne önemli katkılarda bulunacağının altını çizen Eskinazi, "Dijitalleşmenin faydalarından yararlanarak ana pazarlarımıza ve yeni ihraç pazarlarına ulaşmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

"GENÇLERİ TEKSTİL MÜHENDİSİ OLMAYA YÖNLENDİRİYORUZ"

Dijital dönüşümün şirketlerin daha esnek ve daha hızlı üretimi ile maliyetlerini azaltması adına elzem olduğunu vurgulayan Jak Eskinazi, üniversitesi sınavına giren başarılı gençlerin tekstil mühendisliğini tercih etmesi için tanıtım faaliyetlerini sürdüreceklerini de sözlerine (AA)