Ericsson tarafından geliştirilen "Time-Critical Communication" (Süre Açısından Kritik İletişim) çözümü, Dünya Mobil Kongresi 2022'den iki ödülle döndü. Firma, İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen GTI Award 2022'de, "Mobil Teknolojilerde Yenilikçi Atılım" ve sektöre katkılarından dolayı "Üstün Başarı" ödüllerini almaya hak kazandı.

DÜŞÜK GECİKME SÜRESİ VE YÜKSEK GÜVENİLİRLİK SAĞLIYOR

Firmanın işletmeler, kamu ve tüketiciler için sürenin önemli olduğu uygulamalar ile hizmetlerin gerektirdiği düşük gecikme süresi ve yüksek güvenilirliğe olanak tanıyan çözümü, üretim tesislerinde uzaktan kontrol ve artırılmış yol güvenliğinin yanı sıra oyunların herhangi bir gecikme olmaksızın oynanmasına ve sürükleyici AR ve VR spor etkinlikleri deneyimine de imkan veriyor.

Büyük ilgi gören çözüm, 3GPP'nin belirlediği ultra güvenilir, düşük gecikmeli iletişim (URLLC) standardını firmanın inovasyonlarıyla harmanlayarak uzaktan kontrol, endüstriyel kontrol, mobilite otomasyonu ve gerçek zamanlı medya gibi özellikler sunarak gecikmeye sebebiyet veren temel etkenleri minimize ediyor.

AKILLI FABRİKA UYGULAMALARI İLE ENERJİ MALİYETLERİ NASIL DÜŞER? AKILLI FABRİKA UYGULAMALARI İLE ENERJİ MALİYETLERİ NASIL DÜŞER?

"EKOSİSTEMDEKİ İŞ ORTAKLARIMIZLA YAKIN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Konuya ilişkin görüşlerini paylaşan Ericsson Networks Mobil Genişbant Ses ve Yeni İş Alanları Başkanı Marie Hogan, 5G teknolojisinden maksimum faydanın sağlanması için yaptıkları çalışmaların sektör tarafından övgüyle karşılanması ve takdir edilmesinin oldukça cesaret verici olduğunu söyledi.

Hogan, süre bakımından kritik kullanım durumlarını gerçekleştirmek adına ekosistemdeki partnerleri ile yakın çalışmayı sürdüreceklerini dile getirdi.

ZAMAN AÇISINDAN ÖNEMLİ DURUMLAR İÇİN 5G DENEMELERİ YAPIYOR

Ericsson, fabrika otomasyonu güvenliği ve jet motoru üretiminden otonom çalışan minibüslere kadar birçok alanda çok yönlü kavram kanıtı (PoC) demoları ve testlerinde, 2017 senesinden bu yana gerek iş ortakları gerekse müşterileriyle süre açısından kilit öneme sahip durumlara yönelik 5G denemelerine devam ediyor.

Firma, katılımcı olarak yer aldığı Dünya Mobil Kongresi kapsamında, Avrupa'da faaliyet gösteren bir iletişim servis sağlayıcısı ve diğer ekosistem iş ortaklarıyla beraber artırılmış deneyim kalitesiyle AR akış uygulamaları için yeni çözümünün potansiyel yararlarını paylaştı.