Ericsson, teknolojik araştırma ve danışmanlık firması Gartner tarafından hazırlanan "İletişim Servis Sağlayıcılar İçin 5G Şebeke Altyapısı Magic Quadrant™ 2022" araştırma raporunda bir kez daha lider firma olarak belirlendi.

VİZYON BÜTÜNLÜĞÜ VE UYGULAMA YETENEĞİ İLE SEÇİLDİ

Araştırma ve danışmalık şirketinin uzmanları, iletişim servis sağlayıcılara yönelik 5G çözümleri sunan şirketlerin 5G altyapı yeteneklerini "Uygulama Yeteneği" ve "Vizyon Bütünlüğü"  yönünden detaylı olarak, bağımsız bir şekilde değerlendirdi.

Firma, bu değerlendirme neticesinde 2021 yılının ardından 2022 yılında da kez lider olmayı başardı.

"KONUMUMUZ, VERDİĞİMİZ TAAHHÜDÜN BİR YANSIMASI"

Araştırmada üst üste ikinci kez lider firma olmalarını değerlendiren Ericsson Genel Müdür Yardımcısı ve Şebekeler Başkanı Fredrik Jejdling, "Ericsson'un düşünce liderliğinden, sektörle uyum içinde ilerleyen iş birliğine kadar uzanan 5G vizyonunun yanı sıra, 5G alanındaki eşi benzeri olmayan uygulama becerisinin Gartner tarafından bir kez daha alanında lider olarak kabul edildiğini görmek gerçekten sevindirici." dedi.

“ENDÜSTRİ 4.0’A ADIM ATMAK  İSTEYENLER İÇİN ANAHTAR KONUMDAYIZ” “ENDÜSTRİ 4.0’A ADIM ATMAK İSTEYENLER İÇİN ANAHTAR KONUMDAYIZ”

Fredrik Jejdling, rapordaki konumlarını müşterilerinin ihtiyaçlarını her daim dikkate alma taahhütlerinin bir yansıması olarak gördüklerini ifade etti.

170 TİCARİ 5G ANLAŞMASI BULUNUYOR

Dünya çapında faaliyet gösteren 114 5G şebekesine güç veren Ericsson'un farklı iletişim servis sağlayıcıları (CSP) ile yürüttüğü 170 ticari 5G anlaşması bulunuyor.

Ericsson, enerji verimli Ericsson Radio System içeren 5G RAN, Cloud RAN, Ericsson Silicon, 5G Core, Orchestration, BSS ve 5G Transport çözümlerinin yanında profesyonel hizmetleri kapsayan A'dan Z'ye 5G tekliflerini devamlı olarak geliştiriyor.

Firma, kısa bir süre önce kapsamı, kullanıcı verimini ve spektral verimliliği büyük oranda artıran Ericsson Spectrum Sharing, 5G Carrier Aggregation ve Uplink Booster gibi yenilikçi yazılım çözümlerini tanıtmıştı.