Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği (ENOSAD)’nin sponsorluğunu üstlendiği, Türk-Alman Üniversitesi Dijital Dönüşüm Yetkilisi Akademisyen Doç. Dr. Dilek Kurt’un Türkçeye çevirdiği ve editörlüğünü gerçekleştirdiği “DİJİTAL OFFROAD - Dijital Dönüşüm için Başarı Stratejileri” kitabı yayınlandı.

Google&Co uzmanlarının kaleminden çıkan ve Beta Yayınevi tarafından basılan kitap, sanayi ve akademi ile buluştu.

GÖRÜŞLERE VE BAŞARILI UYGULAMA ÖRNEKLERİNE YER VERİLDİ

Almanca dilinde yayımlanan ve yazarlar Bosch, Hentschel ve Kramer’in birçok farklı sektörden aktardığı Alman ve Amerikalı şirketlerin dijital dönüşüm stratejilerine, Doç. Dr. Kurt da ENOSAD üye şirket yöneticilerinin dijital dönüşüm konusundaki ilham verici görüşlerine ve başarılı uygulama örneklerine yer verdi.

Yazarlar ve Editör olarak her üç dünyanın en iyilerini bu kitapta birleştirerek sanayi ve akademi dünyasına on iki strateji sunduklarını ve dijital offroad konusundaki yeni projelerini yakında hayata geçirecekleri bilgisini veren Doç. Dr. Kurt, “ENOSAD Yönetim Kurulu Başkanı sevgili Hasan Basri Kayakıran başta olmak üzere, değerli Yönetim Kurulu Üyelerine ve ENOSAD üye şirketlerine tecrübe dolu katkıları için şükranlarımı sunarım.” dedi.

“BİZİM İÇİN ÖZEL BİR ANLAM TAŞIYOR”

Kitaptaki dijital offroad stratejilerinin uluslararası şirket uygulamaları ile başarının sırrını gözler önüne serdiğini dile getiren ENOSAD Başkanı ve EMF Motor Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Kayakıran ise, ENOSAD üye şirketlerinin ilham dolu ve cesaret verici dijital offroad strateji uygulamalarının kitapta yer almasının kendileri açısından özel bir anlam taşıdığını belirtti.
Kayakıran, “Endüstriyel dijital dönüşümde uzman ENOSAD üyelerinin katkılarıyla orta çıkan eserimiz, kitapçılardaki yerini aldı. Bu eseri Türkçemize kazandıran Hocamız Dilek Kurt Hanım’a sonsuz teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Kayakıran ve Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat’ın yanı sıra ENOSAD Üyeleri ENOSAD Başkan Yardımcısı ve Halıcı Grup CEO’su Dr. Hüseyin Halıcı, E3TAM A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Sami Ömeroğlu kitabın arka kapağında görüşlerini paylaştılar.

Dijital Offroad kitabında yer alan diğer ENOSAD üye şirketleri ve yöneticileri şöyledir:

  1. Dr. Ahmet Can Tunçelli, Bilko A.Ş. Genel Müdürü
  2. Cem Şanlımeşhur,  Delta Vana A.Ş. CEO
  3. Aylin Tülay Özden, Doruk Uluslararası Genişlemeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi 
  4.  Sedat Sami Ömeroğlu, E3TAM A.Ş. Genel Müdürü 
  5. Malik Aviral, ELİMKO Elektronik İmalat ve Kontrol Yönetim Kurulu Üyesi 
  6. Sami Özkan Dibek, Entek Otomasyon Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi 
  7. Hasan Terzioğlu, Entek Teknik Yönetim Kurulu Başkanı 
  8. Dr. Hüseyin Halıcı, Halıcı Group CEO
  9. Tunç Atıl, HKTM - Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri Merkezi CEO
  10. Adem Kayar, MCS Otomasyon Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü
  11. Bayram Akkaya, OTKON Mühendislik Genel Müdürü
  12. Yavuz Çopur, Pilz Türkiye Genel Müdürü
  13. Mehmet Kahveci, SICK Türkiye & SICK UAE MENA Region Genel Müdürü
  14. Enver Kaya, SMS TORK Endüstriyel Otomasyon Genel Müdürü
  15. Bahadır Kılıç, STÄUBLI Sanayi Makine ve Aksesuarları / Stäubli Robotik Divizyon Müdürü