Dassault Systemes, enerji girişim firması NAAREA’nın 3DEXPERIENCE platformunu tercih ettiğini duyurdu. 

XSMR’IN SANAL İKİZİNİ TASARLAYACAK

Konu hakkında Dünya Nükleer Fuarı'nda bir açıklama yapan Dassault Systèmes yetkilileri, Fransa merkezli şirketin ekstra küçük modüler nükleer reaktörü çözümünü (Extra Small Sustainable Modular Nuclear Reactor - XSMR) platform aracılığıyla tasarlayacağını bildirdi.

NAAREA, platformu ultra kompakt temiz enerji kaynağı olan XSMR'ın sanal ikizini tasarlamak için kullanacak. Bu sayede reaktörün, bütünleşik sanal bir ortamda iş birliğiyle tasarlanması, çalışma durumunun simüle edilmesi ve tasarım kalitesinin uçtan uca izlenerek yakından takibi sağlanmış olacak. Ayrıca platform bulut tabanlı bir yapıya sahibi olduğu için, NAAREA reaktörün sanal ikizine her an her yerden erişim sağlayabilecek ve gerektiğinde kullanıcı sayısını artırabilecek.

“ENERJİ SANTRALLERİ GELİŞTİRECEĞİZ”

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan NAAREA Kurucu Ortağı ve CEO'su Jean-Luc Alexandre, enerji üretiminin BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne ulaşmak için global anlamda büyük öneme sahibi olduğuna dikkat çekti. 

Söz konusu hedeflere ulaşmak adına büyük ölçekli nano enerji santralleri geliştirmeyi planladıklarını söyleyen Alexandre, “Bu santraller yenilenebilir enerjileri tamamlıyor ve destekliyor, fakat onlardan çok daha uygun maliyetli, karbonsuz, otonom, merkeziyetsiz ve kesintisiz enerji üretebiliyorlar.” ifadelerini kullandı.

ATLAS COPCO AKILLI FABRİKA DÖNÜŞÜMÜNÜ HIZLANDIRACAK ATLAS COPCO AKILLI FABRİKA DÖNÜŞÜMÜNÜ HIZLANDIRACAK

“ÇIĞIR AÇAN ÇÖZÜMLERİMİZE GÜVENEBİLİRLER”

Firmanın reaktörlerin tasarımında platformlarını tercih etmesinden ötürü gururlandıklarını belirten Dassault Systèmes Batı Avrupa Genel Müdürü Philippe Besse ise, “Dünya fosil yakıt kullanımından uzaklaşırken, enerji sektöründeki şirketlerin global toplulukların koyduğu hedeflere ulaşmasına teknolojimizle yardım ediyoruz. NAAREA gibi yenilikçi girişimler; tasarlamak, simüle etmek ve üretmek için 3DEXPERIENCE platformumuzun çığır açan endüstriyel çözümlerine daima güvenebilirler." şeklinde konuştu.