Katılımcıların ve ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Endüstri 4.0 Zirvesi, ikinci gününde de farklı konu başlıklarını gündeme taşımaya devam ediyor. Endüstri 4.0’ın en yoğun kullanıldığı sektörlerin başında yer alan makina ve imalat sektöründe yapılan uygulamalar ele alındı. Yıldız Teknik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Övet’in moderatörlüğünde gerçekleşen Makina ve İmalat Sektöründe Endüstri 4.0 Uygulamaları Paneli’nde konuşmacı olarak PILZ’dan Can Cansağlar, Banner Engıneerıng’den Celal Coşkun, Secomea’dan Ali Tolga Bektaş yer aldı. 

Endüstri 4.0 Zirvesi’nde bugün saat 13.00- 14.30 arasında MAKFED (Makine İmalat Sanayii Dernekleri Federasyonu) Özel Oturumunda Dijital dönüşümde Devlet Yatırımları ve Teşviklerini gündeme taşınacak. MAKFED Genel Sekreteri Zühtü Bakır’ın oturum başkanlığında gerçekleşecek olan panelde TÜBİTAK TEYDEP Bilteg Grup Koordinatörü Ahmet Tümay ve KOSGEB Proje Yönetimi Daire Başkanı Ertuğrul Çetinkaya yer alacak.

Beyaz Eşya’da Endüstri 4.0 Uygulaması paneli ise bugün saat 14.45- 16.15’te gerçekleşecek Moderatörlüğünü Dijital Dönüşüm Uzmanı Kozan Demircan’ın yürüteceği panelde, Arçelik’ten ErcN Gündüz, Halıcı Elektronik’ten Erim Yangın, ABB’den Emre Tural, Leuze’den Mert Özer ve Festo’dan Fikret Kemal Akyüz konuşmacı olarak yer alacak. 

Endüstri 4.0 Zirvesi’nin ikinci günün son paneli ise Sanayide Satın alma 4.0 Uygulamaları. Saat 16.30'da başlayacak olan panelin oturum başkanı Satınalma Profesyonelleri ve Yöneticileri Derneği (TÜSAYDER) Başkanı Murat Altun. Panelde TÜSAYDER Eski Başkanı Birol Kanbir,  TÜSAYDER Genel Sekreteri Dr. Sevgi Yılmaz ve TÜSAYDER Başkan Yardımcısı Ufuk Bendeş yer alacak.