Endüstri 4.0’da fabrikaların düzeyleri, veri işleme yetkinlikleriyle değerleniyor. Bir fabrika, veri işlemeye, malzeme işlemeden daha çok kaynak ayırıyorsa o fabrika, Endüstri 4.0 düzeyi kabul ediliyor. 

Endüstri 4.0’da en hızlı yol alan sektörlerin başında beyaz eşya geliyor. Sektörün çatı kuruluşu BEYSAD Özyeğin Üniversitesi ve TÜSİAD ortaklığında, mükemmeliyet merkezi için çalışmalar yürütüyor. Merkezde, akıllı üretim modülü ile robot teknolojisi, internet uygulamaları ve simülasyonların bir arada çalıştırılması planlanıyor. Mükemmeliyet Merkezi’nin kurulması, beyaz eşyanın, elektronik, cam, kimya, plastik gibi alt sektörlerine de önemli kazanımlar sağlayacak. 

Firmaların teknolojik yaklaşımları kopyalayarak kullanmaları yerine, sağlam bir yalın üretim altyapısı üzerinde sektörlerinde müşterileri için değer yaratacak uygulamaları seçerek, rekabetçiliklerinde fark yaratıp, katkı sağlayacak çözümler oluşturmaları kritik önemde bulunuyor.

Günümüzde, teknolojiden geri kalmak, geleceğimizden kopmak anlamına gelebiliyor. Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi ve Sergisi’nin, taşı elin altında olan reel sektör temsilcilerine önemli fayda sağlaması bekleniyor.