Bu yıl Endüstri 4.0 çözümleri pazarının Bitkom’a (Bilgi Teknolojileri Alman Federal Kuruluşu) göre bir önceki yıla oranla yüzde 22 oranında artış göstermesi bekleniyor. Bu bağlamda, Bitkom, makina üretimi ve sistem entegrasyon sektörünü büyümenin en büyük bileşeni olarak tanımladı. Otomotiv ve elektronik sektörü, bu bileşenler arasında ikinci sırada yer alıyor. Endüstri 4.0 pazarı hızla büyüyorken, dijital transformasyon; sensörlerin, kontrollerin ve sürücülerin üretim teknolojileri tedarik zincirleri, IT ve iletişim teknolojileri ile entegrasyonunu hızlanıyor. Endüstri 4.0 yolunda bugünün sensörleri, tesisin çalışma durumu hakkındaki bilgiye hiç olmadığı kadar ihtiyaç duyuyor. Yeni kararlar, üretim süreçlerinde oluşturulan verileri analiz ederek ve işleyerek edinilebiliyor.

ENDÜSTRİ 4.0 ÇÖZÜMÜ AYIRAN NEDİR?

Eaton ve T-Systems tarafından geliştirilen bir bulut tabanlı çözüm olan kestirimci bakım portalı 2017 yılı Endüstri 4.0 Ödülleri müsabakasında ikinci sırayı aldı. Peki bu özel Endüstri 4.0 çözümünü diğerlerinden ayıran nedir?

Eaton MOEM Segment Pazarlama Müdürü Stefan Selke’nin bu konuyla ilgili olarak; ‘’Bu konsept, orta ölçekli makina üreticileri ve sistem entegratörlerinin Endüstri 4.0’a geçişlerinde özel ihtiyaçlara cevap veriyor. Sezgisel işletilebilirliğin ötesinde, hızlı ve kolay giriş ile ilgili ve kullanıcıların sisteme alışmalarını kolaylaştırıyor. T-Systems ile birlikte tesisleri ve tesisatları buluta bağlamak için geliştirdiğimiz tak & çalıştır paketler hemen hemen her şirketin Endüstri 4.0 çağına geçmesini mümkün kılıyor" dedi. 

Eaton ve T-Systems bu iş ortaklığında temel becerilerini ortaya koydu. Eaton’ın akıllı dijital şalt panosu, süreçle ilgili verilerin toplanmasını ve tasarlanmış otomasyon komponentlerine iletilmesinin üstesinden geliyor. Dijital PKE yolvericisi veya yeni dijital NZM devre kesicileri burada önemli rol alıyor. Tabii ki, kompakt DE1 hız ayarlı yolvericilerinden DG1 serisi kontrol panelleri sürücü çözümlerine Eaton’ın tüm hız kontrol cihazı portföyünü birleştirmek mümkün. Toplanan veriler örneğin Eaton XV300 dokunmatik paneli ve entegre GALILEO görselleştirme yazılımı aracılığı ile işlenebiliyor ve standart hale getirilmiş protokoller T Systems tarafından tedarik edilen IoT servis platformuna kolayca entegre ediliyor.