Endüstri 4.0'a yönelik hazırladıklarına enerji izleme alt yapısı ile 2014 yılında başlayan Klemsan, KIO (Klemsan-Internet-Objects) çözümüyle  Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi &Sergisi'ne katılıyor. Klemsan Satış ve Pazarlama Grup Başkanı Mahmut Bertan, çıkarma yapmaya hazırlandıkları etkinliğe yönelik hazırlıkları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Mahmut Bertan, "Bu ürün, farklı kullanıcı ihtiyaçları ve ortamlara göre esnek bir yapı ile tasarlandı. Tasarımın paydaşlara sağladığı temel avantaj, geniş bir haberleşme protokolü uyumu ve aynı zamanda piyasadaki tüm sensörler ile sorunsuzca veri alışverişi sağlaması" diyerek, Klemsan-Internet-Objects'in artık sadece kullanıcının hayal gücü ile sınırlı hale geldiğinin altını çizdiği açıklamasında,  Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi &Sergisi'nde odaklanacakların konuları ve çözümlerini şöyle aktardı:

" TAM ANLAMIYLA FİYAT-PERFORMANS ÜRÜNÜ"

Geniş bir referans listemiz mevcut ve her geçen gün bu liste artış gösteriyor. Bunun sebebi kullanıcı isteklerine göre özelleştirilebilir bir yapının bulunması ve farklı ortamlara uyumlu oluşumuzdan kaynaklanıyor. Klemsan-Internet-Objects sahada yer alan farklı cihazlarla uyum gösterdiğinden kullanıcıya ekonomik olarak da avantaj sağlıyor. Diğer IOT platformlarında donanım uyumsuzluğu yaşanabiliyor.  Bu durumda kurulum yaptırmak isteyen firmalara ekstra maliyet yükü çıkıyor. KIO için tam anlamıyla fiyat-performans ürünü diyebiliriz.

TÜM SEKTÖRLER İÇİN UYGUN PLATFORM

Hedeflerimizde sektörel bir sınırlama yok. Modüler ve özelleştirilebilir yapı sayesinde tüm sektörler için uygun bir platform sunmaktayız. Banka şubelerini izleyebildiğimiz gibi, otellerin enerji tüketimlerini faturalandırabiliyoruz. Fabrikalara enerji tasarrufu sağlarken, hastanelerin enerji verimliliğine katkıda bulunuyoruz. Dolayısıyla tüm sektörler hedefimiz. Mevcut olarak birbirinden farklı her sektörden firmayla IOT çözümlerimizi paylaşıyor ve sorunlarını çözümlüyoruz.

GÜNCEL ENDÜSTRİ 4.0 UYGULAMASI

Fast-food sektörünün öncü kuruluşlarından Burger King, Çin’deki restoranlarında KIO’yu kullanmaktadır. KIO ile birlikte enerji tüketimleri izlenmiş olup restoranlarda enerji tüketiminin yoğun olduğu noktalar enerji verimliliği çerçevesinde revize edilerek enerji tasarrufu sağlanmıştır. Ayrıca KIO alarm yönetimi sayesinde restoran çalışanlarına belirli aralıklarla hatırlatma uyarıları gönderilerek açık unutulan cihazların kapatılması sağlanmıştır. Böylelikle Burger King restoranlarında %13 enerji tasarrufu elde edilmiştir.

SEKTÖR GELİŞMELERE AYAK UYDURABİLECEK

Türkiye endüstrisinin IOT kavramıyla daha yakından temas kurması gerekiyor. Birçok firmanın öne çıkarmak istediği bu oluşum daha henüz tam anlamıyla anlaşılıp uygulanmaya başlamadı bile. Bizim için Endüstri 4.0, firmaların gelişmesinde büyümesinde farkındalık görevi yapacak bir alt yapı çalışması. Bu çalışmalara başlamadan şirketlerin iyi fizibilite yapması ve doğru iş ortakları ile çalışması avantaj sağlayacaktır. IOT sektöründeki servis sağlayıcı firmaların da daha doğru ürünler ile daha doğru çözümler sunması gerekmekte. Kısacası her alanda olduğu gibi bir projeye başlamadan Ar-Ge aşaması en önemli adımlardan birini oluşturuyor. Endüstri 4.0 Zirvesi gibi etkinliklerin daha çok olması sektördeki her kurum ve her birey için bu kavramı anlamak ve çalışmalarında yer vermesi dolayısıyla da gelişmelere ayak uydurabilmesi adına çok önemlidir".